Σύσκεψη στην Διεύθυνση Δασών της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στην τοπική κοινότητα Ασπρογείων

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Διεύθυνση Δασών της Π.Ε Φλώρινας στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών  κ. Σοφία Γλούφτση, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ασπρογείων  κ. Βασίλης Σταυρίδης, ο κ. Βαγγέλης Παναγιωτίδης ως εκπρόσωπος της επιτροπής αναδασμού της κοινότητας  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών. Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. βουλευτής  στην τοπική κοινότητα Ασπρογείων και στην οποία μετά από συζήτηση με τους κατοίκους, αναδείχτηκε το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον αναδασμό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί και τον αναδασμό που πρόκειται να γίνει στην τοπική κοινότητα.

Μετά από ενδελεχή ενημέρωση από την κ. διευθύντρια και στελέχη της δασικής υπηρεσίας, συμφωνήθηκε να τεθεί το θέμα από τον κ. βουλευτή στον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, έτσι ώστε να κατατεθεί τροπολογία που θα άρει όλα τα εμπόδια  και θα ξεμπλοκάρει την διαδικασία.  Στη συνέχεια  θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων έτσι ώστε να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους , προκειμένου οι αρμόδιες επιτροπές να τις επανεξετάσουν και να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων.

 

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ