Σύσκεψη των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Συσκέψεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, στις  έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας με την παρουσία του Περιφερειάρχη  κ. Γιώργου Κασαπίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων, πραγματοποιήθηκε από τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας, διεξοδική ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων για την πορεία της κακοκαιρίας και ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τους φορείς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, κάτι που επιβεβαιώθηκε απ’ όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Με σημερινό επίσης έγγραφο, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τους Δημάρχους της Περιφέρειας, επισημαίνεται η ανάγκη να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα μηχανήματα έργου, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να εκδηλωθούν, ο Περιφερειάρχης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω πλημμυρικών φαινομένων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για επικοινωνία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: 2462353252                ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: 2467350299 , 2467350321

ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ :  2461351366                 ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : 2385350425