Τα αντιδραστικά νομοσχέδια Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως δεν θα περάσουν

 

  • Όχι σε πανεπιστήμια και σχολεία για “λίγους κι εκλεκτούς”,
  • Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην ιδιωτικοποίηση
  • Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια με μέτρα προστασίας της υγείας.

 

Τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι πορείες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια και την εκπαίδευση έδωσαν δυναμική απάντηση και έδειξαν την αντίθεση της πλατιάς πλειοψηφίας του κόσμου της εκπαίδευσης και της κοινωνίας στα αντιδραστικά νομοσχέδια Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

 

Τα σχέδια να κάνουν το σχολείο εξεταστικό και εργασιακό κάτεργο, να φράξουν το δρόμο για τα πανεπιστήμια στα παιδιά της λαϊκής οικογένεια, να διαλύσουν την τεχνική εκπαίδευση, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να παραδοθούν τα πανεπιστήμια στην αστυνομοκρατία και να υποταχτούν στην “αγορά”, εξαφανίζοντας την δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα περάσουν.

 

Την περασμένη Πέμπτη 28/1 σε μια ιστορικής σημασίας κινητοποίηση ο λαός και η νεολαία με τις έσπασαν στην πράξη και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις για το δικαίωμα στη συνάθροιση, τη διαδήλωση και την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο και η μεθόδευση της ΝΔ για φίμωση του λαού και του μαζικού κινήματος με την πρόφαση της πανδημίας αρχίζει να βρίσκει την αγωνιστική απάντηση που τους αξίζει. Πάντα με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, αυτών που η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει, δέσμια μεγάλων συμφερόντων.

Η ανακοίνωση ότι θα στηθεί ένας εκδικητικός ουσιαστικά μηχανισμός δίωξης για την κινητοποίηση στις 28/1, με την επίκληση του νομού Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, φανερώνουν ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία σαν ευκαιρία να χτυπήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτή η μεθόδευση αμφισβητείται πια στην πράξη. Ως με τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ήρθε η ώρα του αγώνα για το ξήλωμα τους.

Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση να το πάρει πίσω ολόκληρο!

 

Κοζάνη 4/2/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»