Τα συνεχόμενα λάθη στην πολιτική δεν είναι μόνο λάθη αλλά δείχνουν εσκεμμένες συμπεριφορές

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και πιο έντονη η συζήτηση για το ποιά μέσα ενημέρωσης και με ποιά κριτήρια εντάχθηκαν στη περιβόητη λίστα Πέτσα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο καθημερινά αποκαλύπτεται πως η επιλογή από την κυβέρνηση έγινε χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς καμία αξιολόγηση. Υπάρχουν στη λίστα MME τα οποία δεν έχουν καμία αναγνωσιμότητα ή ακροαματικότητα  και κάποια που βρίσκονται στην κορυφή  μένουν από έξω. Κοντολογίς η λίστα Πέτσα δεν υπακούει σε κοινά κριτήρια και συντάχθηκε με επιλογές κάποιων προσώπων ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Ενταχθήκανε δηλαδή αυτοί που είχαν μακρύ χέρι και έφτανε μέχρι αυτούς που κινούν τα νήματα της εξουσίας.

Αρχικά πιστέψαμε πως η κυβέρνηση θέλοντας να ανακουφίσει τους επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης για τα εισοδήματα που έχασαν  λόγω της κρίσης του Κορωνοϊού,  θα βοηθούσε τον κλάδο ανταποδίδοντας ένα μέρος με απόλυτη διαφάνεια και με βάση φορολογικά, ασφαλιστικά και επίσημα στοιχεία μέτρησης της δυναμικής του κάθε μέσου.

Αντ΄ αυτού είδαμε σε περιφέρειες κάποιοι αεριτζήδες να εισπράττουν προκλητικά μεγάλα ποσά και άλλοι νομιμότατοι και με αδιάσειστα στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Τύπου να αποκλείονται από τοπικούς  πολιτικάντηδες, νομείς της τοπικής εξουσίας  οι οποίοι  μοιράζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού όπως αυτοί και τα μικροσυμφέροντά τους το επιθυμούν, νομίζοντας ότι γιγαντώθηκαν, εκθέτοντας έτσι τον υπουργό κ. Πέτσα, τον Πρωθυπουργό και γενικά όλη τη κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που όλα ήταν θετικά γι αυτή από την εξέλιξη του Lok Down.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται άνιση κατανομή της όποιας κρατικής αρωγής στον κλάδο των ΜΜΕ. Όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας θέλουν να  έχουν φιλική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ γι’ αυτό και όταν βρεθεί η ευκαιρία προσπαθούν πρώτα να χαϊδέψουν τα αυτιά των αντιπάλων και ότι περισσέψει  να το μοιράσουν στα φιλικά μέσα που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αντιδράσουν. Πιστεύουν δηλαδή πως  με μια μικροβοήθεια θα επουλώσουν την πολιτική τους ανυπαρξία και την έλλειψη κοινωφελούς έργου. Παρόμοιες συμπεριφορές  καταδίκασε ο  ελληνικός λαός πρόσφατα και έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Ο υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας αν επιθυμούσε την απόλυτη διαφάνεια και ένα πιο δίκαιο σύστημα μπορούσε να ζητήσει τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής και να γίνει η πληρωμή κατ ευθείαν από το υπουργείο οικονομικών. Για αδιευκρίνιστους  λόγους όμως  επέλεξε να γίνει η διανομή από διαφημιστική εταιρεία με υπέρογκη  αμοιβή (411.985€)  με αδιαφάνεια και έλλειψη κριτηρίων.

Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί που προσπαθούν να μηδενίσουν το κυβερνητικό έργο και να επαναφέρουν τις  παλαιοκομματικές τους συνήθειες;

Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να παραστήσουν τον  Μαυρογιαλούρο τον Γκρούεζα και την αυλή του στην δική μας περιφέρεια;

Αυτοί που αδικήθηκαν σε προηγούμενες χρηματοδοτήσεις, συνεχίζουν να αδικούνται παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως επρόκειτο για λάθος που δεν θα ξαναγινόταν.

Τα συνεχόμενα λάθη στην πολιτική δεν είναι μόνο λάθη αλλά δείχνουν εσκεμμένες συμπεριφορές.

Την ώρα που η ελληνική οικονομία καταστρέφεται και σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου των ΜΜΕ  βρίσκονται σε απόγνωση, η κυβέρνηση με μια  ευρηματική απόφαση διάσωσης και αποκατάστασης μέρους των χαμένων εισοδημάτων προσπάθησε να ανακουφίσει τον κλάδο μας, μα κάποιοι αποφάσισαν να εκθέσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και να την καταστήσουν αναξιόπιστη, άδικη και μονόπλευρη.

Είκοσι εκατομμύρια μοιράστηκαν στα ΜΜΕ και στην Π.Ε. Φλώρινας έφτασαν μόλις 16.500€ ενώ αντίστοιχα στην Κοζάνη περίπου 56.000€. Δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πήρε  100.000€, περίπου το 0,5% του συνόλου. Αυτό και αν είναι επιτυχία.

Αφού ο κ. Πέτσας  δεν προτίμησε τα επίσημα στοιχεία προφανώς πήρε στοιχεία από τις Περιφέρειες, τους κατά τόπους Βουλευτές του κόμματός του ή από τις κομματικές του οργανώσεις. Είναι οι μόνοι που έχουν στοιχεία για το τι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και έχουν την δυνατότητα να συζητάνε με την κεντρική εξουσία. Για εμάς η λίστα Πέτσα έχει ονοματεπώνυμο. Το γεγονός δε ότι δεν αντέδρασαν για την κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε στα τοπικά μας μέσα ενημέρωσης δείχνει ενοχή και συνευθύνη.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως αυτοί που αποδείχθηκαν ότι δεν είναι ικανοί  να μοιράσουν δίκαια ένα μικρό βοήθημα ούτε σε μια δεκάδα τοπικών μέσων, είναι αυτοί που καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου και τις τύχες μας και φαντάζει πολύ επικίνδυνο αυτοί να μοιράσουν τα κονδύλια για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής τα κονδύλια τοπικών πόρων και  ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αλίμονο μας!!!

Φλώρινα, 15.7.2020

Γιάννης Αριστείδου