Τηλεδιάσκεψη του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη και φορέων του νομού με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Αμυρά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη η οποία διοργανώθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 με πρωτοβουλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη και στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Γενικός Δ/ντής Δασών κ. Βαγγέλης Γκουντούφας. Από την πλευρά του Νομού Φλώρινας συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Λεχόβου κ. Βαγγέλης Στεφανίδης, Ασπρογείων κ. Βασίλης Σταυρίδης, Κλαδοράχης κ. Δημήτρης Κοντάριος και Άνω Υδρούσας κ. Παντελής Κατσούτας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς και άλλα θέματα που είχαν σχέση με το περιβάλλον και το δάσος. Η πλειοψηφία των θεμάτων που τέθηκαν είχαν να κάνουν με ΑΔ (Αγρούς-Δάση), χορτολιβαδικές εκτάσεις κ.ά. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί νομοθετική λύση μέχρι το Οκτώβριο. Τέθηκαν επίσης και κάποια άλλα μεμονωμένα θέματα που αφορούσαν συγκεκριμένες κοινότητες, τα οποία θα εξεταστούν κατά περίπτωση από την μεριά του υπουργείου. Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με αμοιβαία δέσμευση για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για οτιδήποτε άλλο προκύψει στην πορεία.