Τηλεδιάσκεψη του Γ. Αντωνιάδη, του Σ. Βόσδου και του Β. Γιαννάκη με την ηγεσία της ΔΕΗ

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, διεξήχθη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σ. Βόσδου, του Δημάρχου Φλώρινας Β. Γιαννάκη με τον Πρόεδρο και ΔΣ της ΔΕΗ Γ. Στάσση και τον Αν. Δ/νοντα Σύμβουλο Γ. Κοπανάκη.

Τρία ήταν τα κύρια θέματα της συζήτησης. Πρώτον η συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και μετά το 2023, δεύτερον η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες του νομού Φλώρινας και τρίτον η συμβολή της ΔΕΗ στην άρδευση μέρους του κάμπου του Αμυνταίου κατά τους θερινούς μήνες.

Ως προς το πρώτο θέμα, όλοι οι φορείς της Φλώρινας έθεσαν την με οποιονδήποτε τρόπο συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και μετά το 2023 με λιγνίτη ή βιομάζα ή φυσικό αέριο ή στην έσχατη των περιπτώσεων ως εφεδρεία. Ως προς το θέμα του λιγνίτη και του φυσικού αερίου, ο κ. Στάσσης ξεκαθάρισε πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Ως προς τη λειτουργία με βιομάζα, γίνονται σοβαρές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης και μέσα στους επόμενους μήνες θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια θα εξεταστεί και το θέμα της εφεδρείας.

Ως προς το δεύτερο θέμα της μείωσης της τιμής στο αγροτικό ρεύμα για τους αγρότες του Νομού Φλώρινας, ο κ. Στάσσης τόνισε πως δεν ευθύνεται η ΔΕΗ ή η κυβέρνηση για τη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά είναι αποτέλεσμα της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Για αυτόν το λόγο, η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες, ύψους 50%. Βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος, τόνισαν πως η μείωση αυτή δεν είναι αρκετή και οι αγρότες ήδη πληρώνουν υψηλές τιμές και θα πρέπει να γίνει επιπλέον έκπτωση στους αγρότες του νομού Φλώρινας οι οποίοι είχαν πληγεί για δεκαετίες από την παρουσία της ΔΕΗ και τώρα πλήττονται και από την απολιγνιτοποίηση. Ο κ. πρόεδρος άφησε μικρό περιθώριο αύξησης της έκπτωσης.

Ως προς το θέμα της βοήθειας από τη ΔΕΗ στην άρδευση του κάμπου του Αμυνταίου, ο κ. Στάσσης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ