Την εξαίρεση του Δήμου Πρεσπών από τον κανόνα 1 προς 10 ζητά ο Βασίλης Τσέπας

 

ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ 1 ΠΡΟΣ 10

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΠΑΣ

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τη βράβευση της διευθύντριας της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών κας Μυρσίνης Μαλακού, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η κα Μαλακού έλαβε το βραβείο «Βύρων Αντίπας» 2013, σε αναγνώριση του εικοσιπεντάχρονου έργου της για την προστασία της φύσης και τη στήριξη της κοινωνίας της Πρέσπας.

 Στην εκδήλωση απονομής η κα Μαλακού κάλεσε στο βήμα το δήμαρχο Πρεσπών, για να παραλάβουν μαζί το βραβείο, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια σημασία της εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Πρεσπών συγχαίρει την κα Μαλακού καθώς, μέσα από αυτή τη βράβευση, αναδεικνύεται και πάλι η Πρέσπα και η προσπάθεια που γίνεται για την προστασία και προβολή της.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνο Μπούρα, συνοδευόμενος από το βουλευτή Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

Η συνάντηση αφορούσε στη λειτουργία του Δήμου Πρεσπών και, πιο συγκεκριμένα στην έλλειψη προσωπικού που επιφέρει δυσκολίες.

Ο κ. Τσέπας ζήτησε να εξαιρεθεί ο Δήμος Πρεσπών, καθώς και οι υπόλοιποι ορεινοί Δήμοι από τον κανόνα 1 προς 10 σε σχέση με τις προσλήψεις προσωπικού, ώστε να είναι δυνατή η στελέχωσή του για την χωρίς προβλήματα λειτουργία του.

Ο κ. Μπούρας δήλωσε πως θα εξετάσει το ζήτημα αυτό και θα επανέλθει.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρεσπών παρέδωσε υπόμνημα στον  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, όσον αφορά στη λειτουργία του Κ.Ε.Π. Κρυσταλλοπηγής.