Τον Δήμο Αμυνταίου επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Τον Δήμο Αμυνταίου επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας  Κιοσέ Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Άμπα Βασίλη,  όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη, Αντιδημάρχους καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αμυνταίου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση των κονδυλίων του ΠΕΠ  για την επίτευξη του στόχου ανάπτυξης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθως επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οποία ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετρών, Γρηγόρη Κυριακόπουλο. Κατόπιν είδαν από κοντά τα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης του  γλυκάνισου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου ώστε ο κύριος Κασαπίδης να ενημερωθεί για την πορεία των έργων της Π.Ε Φλώρινας. Τελευταία στάση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, η Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων. Εκεί, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Μελισσανίδη και με τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από το ρήγμα, διαπιστώνοντας και ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και διαβεβαίωνοντας τους ότι θα έιναι άμεση η ανταπόκρισή του στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων του χωριού για την δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου