Το έργο διαχείρισης λυμάτων των οικισμών του Δήμου Φλώρινας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

Η πρόταση του Δήμου Φλώρινας για τη δημιουργία νέου βιολογικού καθαρισμού, με στόχο τη διαχείριση των λυμάτων των οικισμών, εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Πρόκειται για την Πράξη με τον τίτλο «Διαχείριση λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας», προϋπολογισμού 818.470,38€, που αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου, ενώ περιλαμβάνει και τη μελέτη νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), για την εξυπηρέτηση των οικισμών του Δήμου Φλώρινας που δεν εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη ΕΕΛ.

Από την συγκεκριμένη Πράξη προβλέπεται η μελέτη κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού και των απαιτούμενων εξωτερικών αγωγών διασύνδεσης των οικισμών Αρμενοχωρίου, Αμμοχωρίου, Σιταριάς, Βεύης, Νεοχωρακίου, Ιτέας, Παπαγιάννη, Τριποτάμου, Αγίου Βαρθολομαίου, Μεσονησίου, Παλαίστρας, Μαρίνας, Λόφων, Σκοπίας, Μελίτης και Πρώτης με την νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Κασαπίδη, τόνισε πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να εργάζεται και να επενδύει σε έργα ανάπτυξης που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.