Το Εργατικό Κέντρο για επισκέψεις υπουργών στην περιοχή

Για άλλη μια φορά επισκέφτηκε την περιοχή μας κυβερνητικό κλιμάκιο χωρίς να θελήσει να συζητήσει με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δια των υπουργών της απαξιώνει τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Είναι λογικό βέβαια να μην θέλουν να συζητήσουν μαζί μας για να μην ακούσουν τις εμπεριστατωμένες θέσεις μας και την κριτική μας στα πεπραγμένα τους.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση αυτή που:

  • προχώρησε σε μια σχεδόν μηδενική αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία εξανεμίστηκε λόγω της ακρίβειας,
  • που κατήργησε το Σ.ΕΠ.Ε.,
  • που κατήργησε την ανεξαρτησία του Ο.Α.Ε.Δ.,
  • που επί της ουσίας κατήργησε του 8ωρο
  • που έχει μπερδέψει την έννοια της ανάπτυξης (όρος αγαπητός και προσφιλής άλλωστε στα στελέχη της) με την μεγιστοποίηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
  • που ευαγγελίζεται ανάπτυξη στην περιοχή μας μετά την απολιγνιτοποίηση χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα για τους εργαζόμενους.
  • Και άλλα πολλά …

Με όλα αυτά βέβαια λογικό είναι τα κυβερνητικά στελέχη να μην επιθυμούν να συζητήσουν με το Εργατικό Κέντρο. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση ότι ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να απαξιώνει τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Ούτε φυσικά ο κυβερνητικός βουλευτής της Φλώρινας, ο οποίος έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση του προγράμματος των επισκέψεων.

Κατανοούμε βέβαια τον πανικό που οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές λόγω των επικείμενων εκλογών. Αλλά οι εκλογές είναι κοντά και ο κόσμος της εργασίας δεν ξεχνά.

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Κυβέρνηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ