Το «πρασίνισμα» της Π.Δ.Μ. και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής καινοτομίας, στο επίκεντρο των τηλεδιασκέψεων του Περιφερειάρχη στις 2/4/2021

Τις προτάσεις τους για την πρόκριση των ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από Δυτικομακεδόνες, έθεσαν υπόψη του κ. Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κιάνα, ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Συμφωνήθηκε η συνεργασία τους με την Περιφέρεια για την κατάρτιση πρότασης διαμόρφωσης ειδικού θεσμικού πλαισίου  αναφορικά με την εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα θέματα που αφορούν στην ίδρυση της Ζώνης Καινοτομίας και Θερμοκοιτίδας Καινοτόμων Επιχειρήσεων, αποτέλεσαν το αντικείμενο της δεύτερης τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και τον  Τεχνικό Σύμβουλο.

Παρουσιάστηκαν βασικές κατευθύνσεις της Ζώνης Καινοτομίας ενώ τέθηκαν και τα χρονοδιαγράμματα ενεργειών για την υλοποίηση της μέσω ειδικού θεσμικού πλαισίου. Το πλαίσιο αυτό θα προετοιμαστεί έως το καλοκαίρι, θα τεθεί σε διαβούλευση και θα έρθει ως ειδικός Νόμος στη Βουλή.

Η διερεύνηση δυνατότητας εφαρμογής προγράμματος τηλεϊατρικής στην Π.Δ.Μ., ήταν το αντικείμενο της τελευταίας τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης κ. Τοπαλίδη με τους Διοικητές των Νοσοκομείων και  εκπροσώπους του  Συλλόγου ΑΜΕΑ.

Η παρουσίαση της  συγκεκριμένης  δράσης έγινε από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αγγελίδη και στόχο έχει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους πολίτες ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας.