«Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» – Απολογισμός Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Υγείας στο Αμύνταιο με θέμα την προληπτική ιατρική. Η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, που στόχο έχουν την ενημέρωση του κόσμου σε ιατρικά θέματα πρόληψης , αντιμετώπισης και ευαισθητοποίησης .

Οι δράσεις αυτές απευθύνονταν σε μικρούς και μεγάλους, καθώς αφορούσαν τη στοματική υγιεινή, τα μέτρα αυτοπροστασίας στις φυσικές καταστροφές, τις επιπτώσεις του καπνίσματος, την οστεοπόρωση, και τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ο απολογισμός της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας για το 1ο εξάμηνο του 2022. Παρουσιάστηκαν τα έργα υγείας για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που περιλαμβάνουν προμήθειες ιατρικοτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, κτιριακές και ενεργειακές αναβαθμίσεις και δράσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω covid 19. Έγινε αναφορά στη σύσταση ομάδας εργασίας σε θέματα υγείας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις εκδηλώσεις υγείας που πραγματοποιούνται, καθώς και  στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για τη Δυτική Μακεδονία που στόχο έχει την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  επιδιώκει την αγαστή συνεργασία με τις δομές δημόσιας υγείας. Ευχαριστούμε όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Μαργαρίτης Γεώργιος