Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν είναι η ενημερωτική επιστολή του ΕΒΕ Φλώρινας και το δελτίο τύπου

 Ειλικρινά  στη ζωή μου σπάνια έχει πέσει στα χέρια μου δημόσιο έγγραφο συνταγμένο με τόση προχειρότητα, ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και λάθη.  Πρόκειται για το έγγραφο που απέστειλε το ΕΒΕ Φλώρινας σε 3500 μέλη του με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 30.5.2022».

Ούφκα πρώτη: Χρεώνει συνδρομή έτους 2020 όταν η διοίκηση του ΕΒΕ ξέρει πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις τον χρόνο αυτό ήταν κλειστές λόγω κορωνοϊού. Γιατί; Ποια είναι η στήριξη του ΕΒΕ προς τα μέλη του για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων τους; Δεν τους χαρίζουν ούτε το εικοσάρικο της συνδρομής.

Ούφκα δεύτερη: Έστειλε λέει 3500 χιλιάδες τέτοιες ενημερωτικές επιστολές όταν οι λειτουργούσες επιχειρήσεις δεν ξεπερνούν τις 1200, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Σάββα Σαπαλίδη.  Γιατί;

Ούφκα τρίτη:  Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των συνδρομών ορίζεται στο έγγραφο η 31.3. 2022, όταν το έγγραφο ενημέρωσης έχει ημερομηνία υπογραφής 30.5.2022, δηλαδή υπεγράφη κι εστάλη δύο μήνες αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των συνδρομών!!! Και με την αργοπορία που διακρίνει τα ΕΛΤΑ ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών έλαβε το τεμπεσίρι στα τέλη Ιουνίου 2022.

Ούφκα τέταρτη: Το εξωφρενικό είναι ότι η διοίκηση του ΕΒΕ επισημαίνει στα μέλη του ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπάρχει κίνδυνος να βεβαιωθούν στην εφορία!!! και τότε αντίο φορολογική ενημερότητα κι αυτό από υπαιτιότητα του ΕΒΕ.

Ούφκα πέμπτη: Το σπουδαίο αυτό πόνημα υπογράφεται από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου τον κ. Σάββα Σαπαλίδη, φέρει δυσανάγνωστη σφραγίδα και ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του. Αλήθεια πρόεδρε διαβάζεις αυτά που υπογράφεις;

Όταν με τέτοια ελαφρότητα αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρά θέματα, τους δύσκολους αυτούς καιρούς, πόσο μπορεί ο επαγγελματίας να εμπιστευτεί τον πρόεδρο και την διοίκηση του ΕΒΕ, που μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να τον χαρατσώσουν ακόμα και όταν έκλεισε το μαγαζί του;  Και οι αθεόφοβοι δεν βγήκαν να ζητήσουν ούτε μια συγνώμη για την μεγάλη προσβολή που υπέστησαν τα μέλη του ΕΒΕ εξ αιτίας τους. Δεν φιλοτιμήθηκαν ούτε καν διόρθωση του εγγράφου να κάνουν ένα μήνα τώρα. Όλα «ελαφρά τη καρδία». Είναι κόλαφος για τον πρόεδρο και την διοίκηση του ΕΒΕ και αναδεικνύει το κλίμα του «χαβαλέ» που επικρατεί. Αλήθεια τι πίνετε εκεί στο ΕΒΕ και δεν μας δίνετε; 

 Το τραγικό είναι ότι το έγγραφο με το οποίο ζητούν από τα μέλη τους να πληρώσουν, κακώς, την συνδρομή των 20 ευρώ για το 2020, το συνοδεύει και ένα ενημερωτικό έγγραφο-απολογισμό της δεκαετίας της διοίκησης του ΕΒΕ με πρόεδρο τον κ. Σάββα Σαπαλίδη, με τίτλο «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ» που μόνο θυμηδία προκαλεί, γιατί η διοίκηση του ΕΒΕ Φλώρινας έχει πολύ χαμηλά τον πήχη. Το μόνο επίτευγμα τους είναι ότι πήρανε ένα εύρωστο οικονομικά επιμελητήριο με  4500 μέλη και το κατάντησαν φτωχό και ανήμπορο  με 1200 μέλη περίπου.

 Αλήθεια θα επιστραφούν οι συνδρομές του 2020 στους δικαιούχους ή θα ενθυλακωθούν στο ταμείο του ΕΒΕ;

Η διοίκηση του επιμελητηρίου πρέπει άμεσα να ακυρώσει την αποσταλείσα επιστολή, που δίκαια προκάλεσε αναστάτωση και οργή στα μέλη του όλο αυτό το διάστημα των 35 ημερών  και να ζητήσει συγνώμη από αυτά.

Όμως  η προχειρότητα και η ανευθυνότητα  του ΕΒΕ συνεχίζεται. Την Κυριακή 3.7.2022 πήραμε δελτίο τύπου του ΕΒΕ ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδα, στο οποίο φαίνεται καθαρά η βιασύνη τους να προλάβουν την αντίδραση μας. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήραμε κυριακάτικα δελτίο τύπου από το ΕΒΕ. Έγινε σήμερα. Πάντα είναι η πρώτη φορά.

Το πρόβλημα όμως που γεννήθηκε από την πρώτη επιστολή και προκάλεσε την οργή των μελών του ΕΒΕ δεν έχει να κάνει με τα μέσα ενημέρωσης αλλά με τα 3500 μέλη στα οποία εστάλη το μπουγιουρντί. Αυτούς πρέπει να καθησυχάσει ο πρόεδρος του ΕΒΕ και όχι εμάς. Κι αυτό δεν γίνεται με το δελτίο τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης. Γι αυτό επαναλαμβάνουμε ακυρώστε άμεσα την επιστολή-έκτρωμα προς τα μέλη του ΕΒΕ και το δτ προς τα μέσα ενημέρωσης και στείλτε μια κανονική απάντηση μαζί με την συγνώμη σας στα 3500 χιλιάδες μέλη σας, για να βρουν οι άνθρωποι την ηρεμία τους.  

Τα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ δεν τολμούν να πουν ότι έκαναν λάθος. Την ευθύνη  την ρίχνουν στην «μηχανοοργάνωση» και πως έγινε «εκ παραδρομής». Φτηνιάρικες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα. Αυτό το λάθος «εκ παραδρομής της μηχανοοργάνωσης» δεν το είδες κε Σαπαλίδη όταν το υπέγραφες; Όταν εσείς  μέλη της διοίκησης λάβατε την επιστολή δεν την διαβάσατε; Δεν είδατε τα λάθη «εκ παραδρομής»; Ένα μήνα τώρα που εστάλη η επιστολή που βρίσκεστε; Σε διακοπές; Αν δεν μπορείτε να συντάξετε ένα απλό δελτίο τύπου η μια ανακοίνωση της προκοπής, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα βασικά σας καθήκοντα ή αν κουραστήκατε υπάρχει και η παραίτηση. Τολμήστε το.

Γιατί πήγατε να διορθώσετε το πρώτο σας λάθος με ένα δεύτερο που δείχνει ότι στο ΕΒΕ της Φλώρινας τρεις λαλούν και δυο χορεύουν που λέει ο λαός μας. 

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ενημερώνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου που έλαβαν την επιστολή οφειλόμενων συνδρομών προς το Επιμελητήριο ότι εκ παραδρομής και από λάθος της μηχανοργάνωσης συμπεριλήφθηκε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των οφειλών 31/03/2022. Η σωστή ημερομηνία είναι 31/12/2022. Παρακαλούμε μη λαμβάνετε υπόψη τη λάθος ημερομηνία.

Επίσης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ομόφωνα αποφάσισε να παραγραφεί σε όλα τα ενεργά μέλη η συνδρομή προς το Επιμελητήριο έτους 2020 λόγω χρονιάς covid.

Όσα από τα ενεργά μέλη μας κατέβαλλαν τη συνδρομή 2020 προς στο Επιμελητήριο δεν θα λάβουν ενημερωτικό σημείωμα για την επόμενη χρονιά και δεν θα έχουν υποχρέωση πληρωμής της συνδρομής του Επιμελητηρίου έτους 2023.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία για την οφειλή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία του Επιμελητήριου στα τηλέφωνα: 2385022334 & 2385022466.

Φλώρινα, 01/07/2022

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ