Τροπολογίες  Π. Πέρκα σχετικά με το σεισμό της Φλώρινας της 9ης Ιανουαρίου 2022

«Τροπολογίες  Π. Πέρκα σχετικά με το σεισμό της Φλώρινας της 9ης Ιανουαρίου 2022, αναφορικά με την εφάπαξ ενίσχυση των πληγέντων και τη μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλαδικές εξετάσεις»

Ανακοίνωση της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η Πέτη Πέρκα κατέθεσε δύο βουλευτικές τροπολογίες – προσθήκες στο σ/ν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». Η κ. Πέρκα θα υποστηρίξει  τις δύο τροπολογίες, ασκώντας την απαιτούμενη πολιτική πίεση, στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας κατά  τη συζήτηση του ανωτέρω νομοσχεδίου, το  οποίο θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων καθώς και από τα social media της Πέτης Πέρκα και του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.

Η πρώτη αφορά στη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης πληγέντων στο σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στη Φλώρινα (διαβάστε εδώ). Η δεύτερη αφορά στη μοριοδότηση των υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων 2022, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (διαβάστε εδώ).

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την Περίπτωση της Φλώρινας, καθώς και η πλήρης αδιαφορία που δείχνει για τους πολίτες της Φλώρινας. Η κυβέρνηση της ΝΔ μεταχειρίζεται τους πολίτες της Φλώρινας ως πολίτες Β΄ κατηγορίας, ξεχασμένους. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Η Φλώρινα ακούγεται πλέον. Καταρχήν δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ οριοθέτησης σεισμόπληκτης περιοχής, το οποίο είναι η βάση για όλες τις ενέργειες. Επίσης ακόμα δεν έχουν προχωρήσει και οι άδειες επισκευής σεισμοπλήκτων κτισμάτων και η χορήγηση της αναλογούσας Στεγαστικής Συνδρομής (80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή και 20% Άτοκο Δάνειο) βάσει της κείμενης νομοθεσίας.