Χρήστος Σαρτζετάκης | Η αποκατάσταση

-Ο αείμνηστος Χρήστος Σαρτζετάκης πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1963 έγινε γνωστός ως ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

-Το 1968, επί επταετίας, απολύθηκε από το δικαστικό σώμα και στη συνέχεια συνελήφθη δύο φορές και φυλακίστηκε χωρίς πρώτα να δικαστεί.

-Τα δυο παραπάνω γεγονότα έγιναν  αιτία να τον ταυτίσουν οι  περισσότεροι πολίτες με την αριστερά, κάτι που η αριστερή πτέρυγα το εκμεταλλεύτηκε σφόδρα και κατά την προεδρική εκλογή το 1985 του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

-Από την άλλη όμως σύμφωνα πάντα με την κ. Αμαλία Φλέμιγκ στο βιβλίο της «Αμαλία Φλέμιγκ, Προσωπική κατάθεση» κάνει αναφορά στο πρόσωπο του λέγοντας:

«Ο Σαρτζετάκης, ὁ τόσο ἀδέκαστος καὶ ἀμερόληπτος δικαστής, δὲν θέλησε ποτὲ νὰ συνδεθῇ μὲ ὁποιοδήποτε πολιτικὸ κόμμα μήπως καὶ ἐπηρεαστῇ ἡ ἀμεροληψία του.»

Ακόμα περισσότερο ο ίδιο ο κ. Σαρτζετάκης σε μήνυμα του στις 3 Φεβρουαρίου 2010 δια την 61η επέτειο της μάχης της Φλώρινας (12.02.1949) προς την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Φλωρίνης, χρησιμοποιεί τις λέξεις: συμμορίτες και κομμουνιστοσυμμοριτισμός, κάτι που ποτέ κανένας αριστερός δεν θα έγραφε αλλά ούτε και θα έλεγε.

Δείτε την επιστολή με τις επίμαχες λέξεις:

«Ἀγαπητοὶ φίλοι,

-Σᾶς συγχαίρω καὶ διὰ τὴν ἐφετεινὴν πρωτοβουλίαν σας ὀργανώσεως ἐκδηλώσεων εἰς τὴν Φλώριναν καὶ τὴν Πρώτην πρὸς ἀπόδοσιν τιμῶν εἰς τοὺς πεσόντας κατὰ τὴν ἱστορικὴν Νίκην τῆς 12ης Φεβρουαρίου 1949 τῶν Ἐθνικῶν Δυνάμεων τῆς δημοκρατικῆς ὑπὸ κοινοβουλευτικὸν καθεστὼς Ἑλλάδος ἐναντίον τοῦ ξενοκινήτου καὶ ξενοδούλου κομμουνιστοσυμμοριτισμοῦ.» και «…μετὰ τὴν ἧττα τους, συμμορίτες, φυγόδικοι ἔνοχοι τοῦ ἐγκλήματος τῆς προδοσίας τῆς χώρας…».

-Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι κακός τον ταύτισαν με την αριστερά διότι ουδεμία σχέση είχε ποτέ με αυτήν, ο αείμνηστος Χρήστος Σαρτζετάκης ως δικαστικός και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κράτησε ποτέ καμία σημαία κανενός κόμματος παρά μόνο της πατρίδος!.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ