Όχι στο ξεπούλημα των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας

Για ακόμη μία φορά, η έπαρση της κυβέρνησης των ‘αρίστων’ και του δήθεν επιτελικού κράτους επιχειρεί να ξεπουλήσει τις ιαματικές πηγές της χώρας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δίχως κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, η κυβέρνηση προσπαθεί να μοιράσει «χρυσές δουλειές», αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του Σ/Ν που παρουσίασε ο Υπ. Τουρισμού στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), στον οποίο ανήκει ο Δήμος Αμυνταίου (βλ. Ιαματική Πηγή Ξινού Νερού – Ιαματική Πηγή Λιμνοχωρίου – Μπάνια), μεθοδεύει το ξεπούλημα της διαχείρισης των πηγών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρόκειται περί ενός ακόμα σχεδίου απαξίωσης της Π.Ε. Φλώρινας, σε ένα ακραία διαλυτικό πλαίσιο βίαιης απολιγνιτοποίησης, που αντί να δοθούν λύσεις ενίσχυσης της περιοχής ώστε να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, επιλέγει να προωθήσει μια διαδικασία υφαρπαγής και απαλλοτρίωσης των ιαματικών πηγών του Δήμου Αμυνταίου, στερώντας από την τοπική κοινωνία, σημαντικά έσοδα και δυνατότητες ανάπτυξης.

Η μεταφορά αυτής της περιουσίας σε μια ανώνυμη εταιρία με έδρα την Αθήνα, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση όλων των ιαματικών πηγών, οδηγεί σε αποδυνάμωση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, απαξιώνει το τουριστικό της προφίλ και δεν δημιουργεί κανένα πλαίσιο αναπτυξιακών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση των τοπικών παραγωγικών οικοσυστημάτων.

Για άλλο ένα ζήτημα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σεβόμενοι/ες τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και του ΣΔΙΠΕ που καταδικάζουν απερίφραστα την εν λόγω μεθόδευση, ζητούμε να αποσύρει ο κ. Θεοχάρης όλες τις διατάξεις για τις ιαματικές πηγές και να διαβουλευτεί σοβαρά με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για τους πόρους τους.

Η Βουλευτής και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της περιοχής, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Πρέσπα και οι κοινότητές τους δεν αντέχουν άλλη απαξίωση.

 

 

Η Βουλευτής Φλώρινας                                             Η Νομαρχ. Επιτροπή

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας             ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα