H Πέτη Πέρκα στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00” στο OPEN TV για ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας

Δελτίο τύπου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, κας Πέτης Πέρκα σχετικά με την, 25.9.2019, τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00” στο OPEN TV 

Η κα Πέρκα σε τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00” του OPEN TV, 25.09.2019, απάντησε σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας.

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, η κα Πέρκα τόνισε ότι είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, αναγνωρισμένο από όλους, και στην Ελλάδα έχουμε και επιπτώσεις της τάξεως των 23 δις. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης για την οποία η ΝΔ δεν τοποθετείται. Το διεθνές σκάνδαλο ξεκίνησε από έρευνα του FBI και από τη διερεύνηση του σκανδάλου προέκυψαν υπερτιμολογήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 86, όταν από τη διερεύνηση της υπόθεσης υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικού προσώπου τότε η υπόθεση παραπέμπεται στις διαδικασίες της Βουλής. Τόνισε ότι «κοιτάτε το δέντρο και αφήνετε το δάσος». Η ουσία είναι ότι η υπόθεση novartis είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο και θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη».

Ως προς της δηλώσεις της κας Ράϊκου, η κα Πέρκα τόνισε ότι το 2017 η κα Ράϊκου δήλωνε ότι η υπόθεση Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων.Προκύπτει επομένως ότι υπάρχει ξεκάθαρη αναδίπλωση στις δηλώσεις της. Δηλαδή ότι λέει η κα Ραικου το 2019 είναι αλήθεια και ότι έλεγε το 2017 ψέμματα; η κα Πέρκα ανέφερε ως παράδειγμα οτι η ανακρίτρια της υπόθεσης Noor 1 παραίτηθηκε από την υπόθεση και σύμφωνα  με πληροφορίες  έφυγε από την χώρα. Τι θα κατέθετε άραγε σήμερα  αν δεν έφευγε; Αναρωτήθηκε. Για αυτή την υπόθεση όμως δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.

Σχετικά με τις Συμφωνία των Πρεσπών, η κα Πέρκα τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμα κωλοτούμπα της ΝΔ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει. Η κα Πέρκα διευκρίνισε ότι ακούγονται ανιστόρητα πράγματα απο τον Βουλευτή της ΝΔ και επισήμανε ότι στο εσωτερικό ακροατήριο η ΝΔ επέμενε ότι πρόκειται για προδοτική συμφωνία και εκμεταλλεύτηκε το ακροδεξιό κοινό. Η κα Πέρκα αναρωτήθηκε αν τώρα η ΝΔ θα τηρήσει και θα τιμήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ως προς το θέμα της γλώσσας, που ανέφερε ο Βουλευτής της ΝΔ. Η κα Πέρκα αποσαφήνισε ότι το θέμα της γλώσσας λύθηκε το 1978 σε διάσκεψη του ΟΗΕ. Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνεται το θέμα των Μακεδονικών προϊόντων. Η κα Πέρκα διευκρίνισε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι που κατοχυρώνει τα Μακεδονικά προϊοντά με την πρόβλεψη σχετικής επιτροπής. Πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά με την Κυβέρνηση.

Στο επιχείρημα του Βουλευτή της ΝΔ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε την συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις, η κα Πέρκα αποσαφήνισε ότι εφόσον αυτό το επιχείρημα επανέρχεται από τη ΝΔ, τότε θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην ΕΕ και στη κα Μέρκελ, που είναι και της ίδιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας. Στη συνέχεια η κα Πέρκα ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεπούλημα. Αν όντως η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι η συμφωνία είναι προδοσία και ξεπούλημα τότε δεν θα πρέπει να την τηρήσει. Χαρακτηριστικά διατύπωσε τα ερωτήματα « Γιατί η κα Σπυράκη σε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ζαέφ έλεγε ότι η ΝΔ θα έκανε καλύτερη συμφωνία; στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ή και στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη  στη ΔΕΘ γιατί δεν υπήρξε αναφορά για την προδοτική και καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών.

Ως προς τις ερωτήσεις για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτακη στον ΟΗΕ αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την φωτιά στο Μάτι, η κα Πέρκα τόνισε ότι για ακόμα μια φορά αλλάζει άποψη ο κ.Μητσοτάκης, ανάλογα με το ακροατήριο, αν είναι στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Στη διάσκεψη του ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η φωτιά στο Μάτι δεν μπορούσε να περιοριστεί λόγο της κλιματικής αλλαγής. Αυτό ακούγεται για πρώτη φορά από την ΝΔ και πράγματι αυτή η τοποθέτηση είναι μια σοβαρή στάση της ΝΔ. Μέχρι τώρα το μόνο που έκανε η ΝΔ ήταν μια τυμβωρυχία επί του θέματος. Η  ΝΔ πρέπει να υιοθετήσει αυτή τη στάση και στο εσωτερικό της Χώρας.

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το συλλαλητήριο κατά του αναπτυξιακού νόμου, η κα Πέρκα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προγραμματική αντιπολίτευση γιατί σκοπός είναι η πρόοδος της Χώρας. Αν όμως ξεφύγουν τα πράγματα «τότε θα βγούμε και στους δρόμους». Ήδη πάντως φαίνονται τα πρώτα δείγματα της Κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τα εργασιακά, με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών,την μη υπόχρεωση αιτιολόγησης της απόλυσης, την άρση της προστασίας των εργολαβικών εργαζομένων,  με την επί της ουσίας  κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με το ξήλωμα του νόμου για τις υπερωρίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εόχε δεσμευτεί για αύξηση του  κατώτατου μισθού 7,5% το 2020 και το ίδιο το 2021. Καμία αναφορά από την ΝΔ.

Σχετικά με το Ελληνικό η κα Πέρκα τόνισε ότι ακόμα περιμένει ενημέρωση από την κυβέρνηση της ΝΔ για την αποχώρηση των ξένων επενδυτών από το επενδυτικό σχήμα. Διευκρίνισε ότι αν η αποχώρηση των ξένων επενδυτών είχε γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα τα ΜΜΕ και η ΝΔ θα θεωρούσαν υπαίτιο την « αντιαναπτυξιακή» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η ΝΔ ξέχασε τις αναφορές ότι σε 7 ημέρες θα ξεμπλοκάρει την επένδυση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε και δρομολόγησε των σύνολο των δράσεων και τώρα παρατηρείται έντονη καθυστέρηση και απομάκρυνση επενδυτών. Η ΝΔ επαναφέρει ένα μοντέλο ανάπτυξης παλαιού τύπου που είναι ξεπερασμένο. Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της λέγοντας ότι η ΝΔ δεν είχε φίλο- επενδυτική πολιτική αλλά φίλους συγκεκριμένους επενδυτές.

 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών                                                                                    Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα