H Πέτη Πέρκα στο one talk: “Σήμερα που η λέξη ‘συγκάλυψη’ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση…”

H Πέτη Πέρκα στο one talk: «Σήμερα που η λέξη ‘συγκάλυψη’ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, η Νέα Αριστερά θέλει να ξαναθυμήσει στη Βουλή πώς είναι ο καθαρός πολιτικός λόγος» (video)

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στην ένταση που επικρατεί τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη Βουλεύτρια Φλώρινας να τονίζει τη στενοχώρια της για το πώς εξελίσσεται το κόμμα που για χρόνια υπήρξε η πολιτική της στέγη. «Αρχικά στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, δώσαμε την ψυχή μας και τους αγώνες μας. Όταν ξεκίνησε αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι για τους περισσότερους από εμάς, που άλλαξε τη ζωή μας, τη χώρα και την Αριστερά, το κόμμα οριακά έμπαινε στη Βουλή.

Ενταχθήκαμε στο κόμμα όταν οριακά έμπαινε στη Βουλή. Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα πάρουμε την κυβέρνηση, ότι θα γίνουμε Βουλευτές, Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς. Άλλο ήταν το κίνητρο, το όραμα της Αριστεράς. Γι’ αυτό είναι πολύ στενάχωρο να παρακολουθούμε πώς σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και χάνει τη σοβαρότητά του. Πλέον, πολιτικά η διαφοροποίηση είναι τεράστια. Μας λυπεί αυτό που γίνεται, αλλά δεν ήταν απρόβλεπτο, γι’ αυτό και αποχωρήσαμε. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που αποχώρησε από αυτό το ταξίδι, από αυτό που τόσα χρόνια λέμε Αριστερά ανανεωτική, σύγχρονη, ριζοσπαστική. Εμείς συνεχίζουμε. Και τονίζω ότι μέτωπο δεν έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το καθεστώς Μητσοτάκη. Απλώς η ρητορική και η σύγχυση που υπάρχει σήμερα στο κόμμα σε πολιτικό επίπεδο, τελικά δεν ζορίζει και πολύ τον κ. Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της κυβέρνησης στο αγροτικό ζήτημα, τόνισε ότι αυτό που λείπει αρχικά είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός και το εθνικό σχέδιο. Υπογράμμισε την άμεση σχέση της κλιματικής κρίσης με την αγροτική παραγωγή, φέρνοντας το παράδειγμα των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

«Αξίζει να αναφέρουμε τα αγροφωτοβολταϊκά, σχέδια που αξιοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, για λόγους περιβαλλοντικούς, αλλά και για εξοικονόμηση. Στη χώρα μας όμως αυτά δε γίνονται, αρχικά επειδή δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός και έπειτα διότι δεν υπάρχει ηλεκτρικός χώρος. Είμαι από λιγνιτική περιοχή και όταν ξεκίνησε η απολιγνιτοποίηση διεκδικήσαμε για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς πόρους από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Έχουμε αναδείξει πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, προσωπικά έχω κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις. Για να έρθει όμως ο κ. Σκρέκας, όταν ήταν Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και με μια απόφαση εν μέσω δεκαπενταύγουστου, να μοιράσει τον ηλεκτρικό χώρο σε όλη την Ελλάδα σε πέντε μεγάλους επενδυτές».

Κλείνοντας, σε σχέση με την επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην πολιτική σκηνή και την ένταξή του στη Νέα Αριστερά ως υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέφρασε τη μεγάλη χαρά όλων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Ενώ τόνισε ότι αυτό που κομίζει η Νέα Αριστερά και θέλει να εισφέρει στο δημόσιο διάλογο είναι «να ξαναθυμηθεί η Βουλή πώς είναι ο καθαρός πολιτικός λόγος. Ειδικά σήμερα, που αυτό που χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης σε πλήθος κρίσιμων ζητημάτων είναι η λέξη ‘συγκάλυψη’».

Δείτε εδώ το video:  https://youtu.be/VrLvjhkP4x8