H Π. Πέρκα στην ΕΡΤ1: «Λιγότεροι πυροσβέστες, γιατροί, εκπαιδευτικοί. Προσλήψεις μόνο αστυνομικών και κληρικών» (video)

Για την κριτική στην κυβέρνηση για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και τις εκτεταμένες φωτιές στη χώρα:

Δεν υπάρχει η πυροσβεστική δύναμη που θα έπρεπε. Είναι κενές 3500 οργανικές θέσεις. Σε μια κινητοποίηση που έκαναν οι πυροσβέστες πέρσι, που ζητούσαν αυτό ακριβώς, να ενισχυθούν οι δυνάμεις, αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση και στο θέμα αυτό λειτουργεί όπως σε όλους τους τομείς, αποδυναμώνει οτιδήποτε δημόσιο. Λιγότεροι γιατροί, πανεπιστημιακοί, πυροσβέστες. Γίνονται μόνο προσλήψεις αστυνομικών και κληρικών. Δεν γίνεται έτσι.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε στη δεκαετία μηδέν όσον αφορά στην κλιματική κρίση και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πρέπει να είναι πολύ σοβαρά. Έχουμε πια απτές αποδείξεις.

Χρειαζόμαστε πτητικά μέσα, drones και εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες φωτιές κοντά σε αστικό ιστό και να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν. Από κει και πέρα είδαμε τις κινήσεις του Πρωθυπουργού με τα χαμόγελα στα καμένα…είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα όταν χάνει ο κόσμος την περιουσία του.

Η λειτουργία του 112, το οποίο είχαμε προετοιμάσει, είναι μια καλή εξέλιξη αλλά δεν αρκεί. Το να στείλεις μήνυμα για να φύγει ο κόσμος από τα σπίτια του, που πολλοί κάτοικοι αρνούνται και μένουν και σώζουν τα σπίτια τους, με κίνδυνο της ζωής τους, δεν είναι δείγμα σοβαρής και ευνομούμενης κοινωνίας.

Για την εξωτερική πολιτική και τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία: 

Θεωρώ ότι είναι πολύ λάθος να μη βλέπεις την πραγματικότητα όπως είναι, αυτό εν τέλει σε οδηγεί στη λάθος εξωτερική πολιτική. Το να λες ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη τη στιγμή που αυτή παίζει κρίσιμο ρόλο, του ρυθμιστή, σε οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση.

Εννοώ την αλλαγή του δόγματός μας, αφού ήμασταν μια χώρα που είναι με την σταθερότητα και την ειρήνη και γίναμε μια χώρα ουραγός, ο δεδομένος σύμμαχος, που κάνουμε ότι μας λένε και αγοράζουμε συνεχώς εξοπλιστικά αδιαφορώντας εντελώς για την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και η οικονομία. Μιλάμε πλέον για υπερεξοπλισμούς. Είμαστε η πρώτη χώρα που έστειλε όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα είμαστε η τέταρτη χώρα στην ποσότητα των όπλων, πάνω από τη Γαλλία που είναι και παραγωγός όπλων.

Δικαίως λέμε ότι ο πρωθυπουργός κάνει ΙΧ εξωτερική πολιτική. Την εμπλοκή μας σε αυτόν τον πόλεμο δεν την μάθαμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τον κ. Σόλτς, τον Καγκελάριο της Γερμανίας. Όταν βγήκε ο Υπουργός Άμυνας στη Βουλή είπε ότι δεν θα στείλουμε άλλα όπλα. Όταν πήγε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν έδωσε κανένα στοιχείο, παρόλες τις πιέσεις όλων των κομμάτων για το πόσα και τι είδους όπλα εστάλησαν και από που λείπουν. Από τα νησιά και τον Έβρο ας πούμε; Δεν πήραμε απαντήσεις. Είναι μια πολιτική ιδιωτικής χρήσης του Πρωθυπουργού, η οποία είναι επικίνδυνη, απαράδεκτη και δεν συνάδει με ένα δημοκρατικό κράτος.

Δεν έχει ενεργοποιήσει σε αυτή τη κρίση το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, δεν ενημερώνει τα κόμματα, τον Ελληνικό λαό… κάθε φορά που κάνει συμφωνία για αγορά όπλων βλέπουμε ότι δεν έχουν γίνει τα αντίστοιχα αιτήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις που γνωρίζουν τις ανάγκες τους.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και δεν μπορεί να μείνει εκτός κριτικής. Κυρίως επειδή είναι δύσκολη η εποχή που ζούμε, πέρα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, την οικονομική, την υγειονομική, την ενεργειακή, έχουμε και έναν πόλεμο στη γειτονιά μας. Θέλει πολύ πιο σοβαρή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και με ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά στα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να στείλει οπλισμό, αλλά ανθρωπιστική βοήθεια.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/mItItT4kc9M