KKE: Συγκέντρωση τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη Φλώρινα

Χαιρετίζουμε  τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου, οι οποίες έσπασαν την απαράδεκτη και άθλια κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων που στόχο είχε να μην γιορταστεί συμβολικά η φετινή επέτειος, να μη δοθεί το μήνυμα στην Αμερικανική πρεσβεία και τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους. Όμως το μήνυμα πήγε!

Αποδείχτηκε ξανά ότι τα συνδικάτα και οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι αυτοί που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, παντού! Ακόμα και με την προσωπική εμπειρία μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι οι εστίες διασποράς του ιού εντοπίζονται σε συντριπτικό ποσοστό στους χώρους δουλειάς. Με πρόσχημα όμως την υπαρκτή υγειονομική κρίση, το αστικό κράτος εμπλουτίζει το οπλοστάσιο του ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα με το βλέμμα στο αύριο. Δημιουργεί πλαίσιο καταστολής, επιβολής απαγορεύσεων και χρηματικών ποινών που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει απέναντι σε κάθε κινητοποίηση. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι την οικονομική κρίση που βιώνουμε και θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα με αφορμή την πανδημία, θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, κάθε λαϊκό νοικοκυριό και θωρακίζεται απέναντι στους αγώνες τους.

Ο εορτασμός της 17 ης Νοεμβρίου, της κορυφαίας στιγμής της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στην χούντα , είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Οι μάχες που δόθηκαν την μαύρη επταετία για ελευθερία και καλύτερους όρους ζωής, είναι οδηγός για εμάς σήμερα. Τιμούμε όσους πέσανε ηρωικά στον αγώνα απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, σήμερα που η χώρα μας είναι μπλεγμένη σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με το ΝΑΤΟ να μην εγγυάται καμία ασφάλεια για το λαό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προστασίας τους αποτελέι η εισβολή της τουρκίας στην Κύπρο το 74. Τα κοινά του τότε με του τώρα είναι πολλά.Συνεχόμενη φτωχοποίηση του λαού,η ενισχυση του κεφαλαίου  και οι αγώνες στον γύψο .Το Πολυτεχνείο το φοβούνται επειδή μέχρι και σήμερα εμπνέει. Γιατί είναι φάρος που ο λαός και η νεολαία του με την δράση τους άναψαν ενάντια στο σκοτάδι της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού, του «τίποτα δεν αλλάζει». Από αυτούς διδασκόμαστε.

Με την έξαρση της πανδημίας η κατάσταση κάθε μέρα και χειροτερεύει, αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία μας. Συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για πραγματική ενίσχυση το συστήματος υγείας με προλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, δεν έχει κανένα σχεδιασμό για νέες ΜΕΘ. Αντί για αυτά, σχεδιάζει να φέρει για ψήφιση στην βουλή τα πιο αντιδραστικά αντεργατικά μέτρα για κατάργηση υπερωριών,καθιέρωση της 10ωρης εργασίας, για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, φακέλωμα συνδικαλιστών. Είναι αυτά μέτρα για την πανδημία; Σήμερα στάλθηκε το μήνυμα χιλιάδων εργαζομένων, εκατοντάδων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που μέσα σε μία μέρα κατέκλυσαν με χιλιάδες υπογραφές το κείμενο ενάντια στην απαράδεκτη, πρωτοφανή και προκλητική απόφαση καθολικής απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τριών.

 

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή!

Αυτό είναι και το φετινό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη!

Δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!