ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ RETRO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου τα εγκαίνια της έκθεσης retro φωτογραφίας.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Μνήμες Αμυνταίου – Έπος του ‘40» και παρουσιάζει αρχειακό υλικό του Αμυντιώτη Κώστα Στεφάνου, που ανέφερε τα εξής «Είναι η 2η χρονιά που παρουσιάζω τη δουλειά μου στο Αμύνταιο. Παρουσιάζουμε την έκθεση “Μνήμες Αμυνταίου”, με θέμα το παλιό Αμύνταιο. Με την τεχνική του επιχρωματισμού, δηλαδή ασπρόμαυρες φωτογραφίες που με μία ειδική τεχνοτροπία αποκτούν ρεαλιστικό χρώμα, που απεικονίζει το χρώμα της εποχής. Η έκθεση για φέτος είναι εμπλουτισμένη με καινούργια υλικά και υπάρχει ένα μικρό αφιέρωμα στο Έπος του ’40. Παρουσιάζεται αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, card postal, γράμματα από το μέτωπο κ.α.»

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στην έκθεση λέγοντας ότι «Είναι συγκινητικό να βλέπεις το παλιό Αμύνταιο, τις γειτονιές που έχουν αλλάξει και η έκθεση επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αναμόχλευση αναμνήσεων, αλλά και γνωριμίας με άγνωστες ή ξεχασμένες πτυχές της πόλης».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου