ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Στο Αμύνταιο επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κκ Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψαλλίδας και Ιορδάνης Μπάντης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Αποστόλου, η ερευνήτρια κ. Ευδοκία Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Αμύντα κ. Περικλής Χατζής, μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι του Αμυνταίου.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Ψαλλίδας αναφέρθηκε στη σημασία και το κύρος του συλλόγου, αλλά και το σημαντικό του έργο από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Επίσης, αναφέρθηκε στο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, αναφερόμενος στις υπάρχουσες λαογραφικές συλλογές αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελληνιστικής Πόλης των Πετρών και της νεκρόπολης του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Νικόλαος Αποστόλου ανέφερε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου και ότι η περιοχή μας παρουσιάζει για το σύλλογο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ερευνήτρια, διδάκτωρ Λαογραφίας, κα Ευδοκία Ιωάννου, η οποία έχει μεγάλη συνεισφορά στη λαογραφία του Νομού Φλώρινας, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου και την ιστορία του. Η ίδια ως συνταξιούχος έχει επιστρέψει στην περιοχή μας και δήλωσε ότι είναι διαθέσιμη να βοηθήσει στην λαογραφία του τόπου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του Αμύντα.

 

Αμύνταιο, 20 Φεβρουαρίου 2012

 Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου