Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι έφηβοι για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
Κατανοώντας τις ανησυχίες σας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλετε, το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα
Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική – στον κλάδο της – επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU|Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Ομιλητής της παρούσας εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.
Βασικοί άξονες της παρούσας ημερίδας είναι:
1. Η σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού και επιστημονικού πεδίου
2. Η σύνθετη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι συχνότερες παγίδες που συναντάμε σε αυτή
3. Η αναζήτηση επαγγελματικών διεξόδων και καινοτόμων εξειδικεύσεων που προσφέρονται από διάφορους τομείς και κλάδους
Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών.
Μετά το πέρας της ομιλίας θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου.
Σας περιμένουμε να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον σας!

Νίκος Οικονόμου-Δ/ντής Μουσικού Σχολείου

 

Χρήστος Ταουσάνης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | Επιστημονικός Διευθυντής | Keynote Speaker

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στον Ελλαδικό χώρο και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις στην 20ετή του πορεία σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού ενώ έχει βοηθήσει εξατομικευμένα χιλιάδες μαθητές και φοιτητές σε θέματα επιλογής σπουδών και επαγγέλματος.

Background

Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού. Από τα φοιτητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε επιτυχώς στον κλάδο του tourism management και εν συνεχεία, εργάστηκε για αρκετά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικούς φορείς. Συνεχίζοντας την καριέρα του στο δημόσιο, διετέλεσε, επί τετραετία, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης & Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επίβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Από εκεί, παραιτήθηκε οικειοθελώς για να συνιδρύσει την εταιρεία EMPLOY αλλά και να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα: να βοηθήσει νέους ανθρώπους να χτίσουν μια καριέρα που θα αγαπάνε. Στη συνέχεια, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα, αποτέλεσαν πολύτιμη αρωγή σε μαθητές και φοιτητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Σήμερα, με τους συνεργάτες του, παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συντονίζει τα επιστημονικά & ακαδημαϊκά projects της εταιρείας. Είναι από τα πρώτα στελέχη που έχουν ενταχθεί στο ανώτερο μητρώο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στο μητρώο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. και της International Association for Educational and Vocational Guidance. Παράλληλα, έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ως κεντρικός ομιλητής έχει επιτύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 6.000 ωρών επιμορφώσεων / διαλέξεων ενώ, ως σύμβουλος έχει βοηθήσει, εξατομικευμένα, περισσότερους από 7.000 νέους σε θέματα σταδιοδρομίας. Τις διαλέξεις του σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γεγονός που τον καθιστά σε έναν από τους ελάχιστους ομιλητές στην Ευρώπη με αντίστοιχη εμπειρία σε σχετικές διαλέξεις και σεμινάρια!

Συγγραφικό – Διδακτικό έργο & Διακρίσεις

Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.) και έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ΕΡΤ, MEGA, ET3 κ.λπ.). Είναι Συγγραφέας γνωστών βιβλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας (ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ|ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ | ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ κ.λπ.).  Ακόμη, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, διδάσκων σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Αιγαίου & Δημοκριτείου Πανεπιστημίου εκπαιδεύοντας εκατοντάδες νέους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Τέλος, ο ίδιος και η επιστημονική του μονάδα έχουν βραβευθεί για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβουλευτικής, ως ενεργά ενδιαφερόμενος για τα δρώμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συμμετείχε και στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ. και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολύ γνωστά events και δράσεις όπως το Πανόραμά Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας, το Teen Business School αλλά και σε TEDx event το 2021.