Η εκδήλωση «Σε εΝΔιαφέρει» για τη δωρεά μυελού των οστών από τη ΝΟΔΕ Φλώρινας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας «Σε εΝΔιαφέρει» για τη δωρεά μυελού των οστών σήμερα, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στο Ξενοδοχείο «Φιλίππειο», στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Win Cancer.

Στόχος της ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών αλλά και το πόσο εύκολο είναι να γίνει κανείς εθελοντής δότης, τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ενημέρωσης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα «Ανδρόνικος» με το πιστοποιημένο προσωπικό της για τη λήψη των δειγμάτων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας Θωμάς Θεοδώρου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης και ο Διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου η οποία μίλησε για την εκστρατεία.

Ακολούθησε η ομιλία του ιατρού παθολόγου Ηλία Σταυρίδη ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι εγγραφές των εθελοντών.

Ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμη κα. Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Φλώρινας

Κυρίες και κύριοι,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Φλώρινας, σε συνεργασία  με τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού  της Νέας Δημοκρατίας και την εθελοντική οργάνωση Win Cancer,  στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας «Σε εΝΔιαφέρει»  για τη δωρεά μυελού των οστών. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και απουσίας μου από τη Φλώρινα δε θα μπορέσω  να παραβρεθώ παρότι θα το ήθελα πολύ.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΟΔΕ Φλώρινας,  στην  Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού  της Νέας Δημοκρατίας καθώς και σε όλους τους επώνυμους και  ανώνυμους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η δωρεά μυελού των οστών αποτελεί μια πράξη αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που πάσχει και μας αφορά όλους, ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε όποια γωνιά της γης κι αν βρισκόμαστε. Η σημερινή εκδήλωση θα συμβάλλει περαιτέρω στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη δωρεά του μυελού των οστών, έτσι ώστε να φτάσουμε να χαρίσουμε συνειδητά αυτό το μοναδικό δώρο.

Χαιρετίζω την παρουσία της Γραμματέως Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ  κυρίας Πίστης Κρυσταλλίδου, τον εξαίρετο ιατρό της πόλης μας και ομιλητή της σημερινής εκδήλωσης κύριο Ηλία Σταυρίδη, όλους τους  προσκεκλημένους σας και εύχομαι καλή επιτυχία στην  εκδήλωσή σας. 

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ