Η παρουσίαση του βιβλίου «Το άσπρο συννεφάκι με τα κόκκινα μαγουλάκια» της Σοφίας Τουτσίδου

Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο «Το άσπρο συννεφάκι με τα κόκκινα μαγουλάκια» της συγγραφέως κ. Σοφίας Τουτσίδου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουλίου στον Τροπαιούχο Φλώρινας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κ. Βάσω Τουτσίδου ενώ την παρουσίαση έκανε η παιδαγωγός κ. Δόξα Κωτσαλίδου.

Στην διαφορετική από τις άλλες παρουσιάσεις βιβλίων και μιλώντας στη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου για την συγγραφέα, η κ. Κωτσαλίδου είπε: «Καλωσορίζουμε το παραμύθι της Σοφίας της δασκάλας. Της δασκάλας που δεν κουράστηκε παρότι που 40 χρόνια προσφέρει στα παιδιά μας γνώση και συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Εκτός από τις γνώσεις του σχολείου νιώθει την ανάγκη μέσα της να δώσει την αγάπη της και να προσφέρει γνώσεις που δεν χρειάζονται στο σχολείο αλλά στη ζωή. Η Σοφία θέλει να μιλήσει στα παιδιά μέσα από τα παραμύθια για το πώς θα πορευτούν στη ζωή. Μέσα από το παραμύθι μας μιλάει για την αγάπη, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, βρίσκει μηνύματα αγάπης μέσα στην καρδιά της και τα προσφέρει στα παιδιά μας».

Απόσπασμα του βιβλίου διάβασε η συγγραφέας «Εκεί ψηλά, στην άκρη του ουρανού υπάρχει μια πόλη που τη λένε ουρανούπολη, είναι στα νότια του ουρανού πιο κάτω από την κοιλάδα των αστεριών. Στην ουρανούπολη ζουν τα άσπρα καλά σύννεφα. Ανάμεσα σε αυτά ζει και ένα συννεφάκι πολύ έξυπνο, πολύ ζωηρό που κάνει συνέχεια ερωτήσεις…»

Στη συνέχεια η κ. Κωτσαλίδου σχολίασε το περιεχόμενο του βιβλίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της η κ. Τουτσίδου επέλεξε το σύννεφο ως μορφή για να επικοινωνήσει με τα παιδιά, έμπλεξε τον ουρανό με τη γη μέσα από το ταξίδι του μικρού σύννεφου που είναι σαν παιδί πολύ περίεργο. Ένα μικρό συννεφάκι γεμάτο γιατί που μέσα του έχει πολύ αγάπη και θέλει να προσφέρει. Μέσα από την αθωότητα και την αφέλεια σε αυτό το ταξίδι γνωρίζει την καταστροφή του περιβάλλοντος , την απώλεια, νιώθει αλληλεγγύη και θέλει να βοηθήσει.

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο μεταδίδει μηνύματα στα παιδιά για τη ζωή η οποία είναι γεμάτη πόνο, δοκιμασίες και στεναχώρια αλλά υπάρχουν και στιγμές χαράς και αισιοδοξίας που όλοι μαζί σαν μια ομάδα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Αύριο μας περιμένει μια άλλη μέρα, γεμάτη εκπλήξεις, απρόοπτα καλές πράξεις και ποιος ξέρει τι άλλο;