Θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» στο Αμύνταιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» θα αναβιώσει και φέτος τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο Αμύνταιο.

Από νωρίς το απόγευμα παραδοσιακοί ήχοι θα γεμίσουν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου εισάγοντάς μας στο εορταστικό κλίμα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρότερες φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές του Αμυνταίου, στις οποίες παρέες μικρών και μεγάλων δίνουν το δικό τους στίγμα.

Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το άναμμα της πρώτης φωτιάς στις 20:00 μ. μ. στην είσοδο τη πόλης, στο δρόμο προς Φλώρινα (αλάνα έναντι Συρίλλα ), όπου ο Δήμος Αμυνταίου θα προσφέρει τοπικούς οίνους -φασολάδα-λουκουμάδες καθώς και εδέσματα-γλυκά  που θα προετοιμάσουν οι Σύλλογοι του Αμυνταίου . Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή ορχήστρα και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των συλλόγων του Δήμου.

Η δεύτερη φωτιά θα ανάψει στην αλάνα , στο παλιό Αμύνταιο  στις 24:00μ.μ. , όπου επίσης  θα προσφερθεί άφθονο κρασί και η παραδοσιακή ορχήστρα θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σας περιμένουμε όλους, για να διασκεδάσουμε τιμώντας παράλληλα την παράδοση.

 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης