Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για να τιμηθεί η «Μητέρα- Αστυνομικός»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για να τιμηθεί η «Μητέρα- Αστυνομικός» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Στην κατάμεστη αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση συμμετείχαν ομιλήτριες, με βιωματική εμπειρία και γνώση

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το «Ωδείο Φλώρινας», ενώ συμμετείχαν και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας με απαγγελία ποιημάτων και ζωγραφιές αφιερωμένες στη μητέρα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε υπερπολύτεκνη  «Μητέρα – Αστυνομικός»  πέντε παιδιών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε από κοινού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας για να τιμηθεί η «Μητέρα- Αστυνομικός» η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στην Φλώρινα.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να αναδείξει  τη μητέρα – αστυνομικό, που δίνει καθημερινά το βέλτιστο του εαυτού της, για να ανταποκριθεί επαξίως στον τριπλό ρόλο της, αυτού της μητέρας, της συζύγου και της επαγγελματία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλήτριες με βιωματική εμπειρία και γνώση, ενώ  πλαισίωσαν αυτήν μουσικά το Ωδείο Φλώρινας, καθώς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας με την απαγγελία ποιημάτων αλλά και με ζωγραφιές αφιερωμένες στη «Μητέρα».

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως ομιλήτριες:

  • η κα. Γεωργία Μπρώνη, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια του Εργαστηριού «Διεθνής Επιχειρηματικότητα, Ηθική και Δεοντολογία και Διπλωματία» με θέμα ομιλίας «Ο δυσερμήνευτος, αλλά βαθύτατα επιδραστικός για τις κοινωνίες, ρόλος της γυναίκας στο πέρασμα των χρόνων» και
  • η Ανθυπαστυνόμος κα. Αλεξία Σελεμίδου του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας και απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα ομιλίας «Ο ρόλος της μητέρας αστυνομικού στη σύγχρονη εποχή».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνα Διόγκαρη ο οποίος αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Σπυρίδωνα Σκλάβου προς τις Μητέρες Αστυνομικούς, στη συνέχεια τόνισε ότι «η μητέρα – αστυνομικός στέκεται δίπλα στο παιδί της ενώ παράλληλα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, αφουγκράζεται, κατανοεί και επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά της, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και ιδιαιτέρως την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, η Αρχιφύλακας Ιωάννα Σάββα υπερπολύτεκνη μητέρα  5  παιδιών, στο πρόσωπο της οποίας τιμήθηκε κάθε μητέρα, αναγνωρίζοντας την προσφορά της ως μητέρα και αστυνομικό. Επίσης, επιδόθηκαν στις συμμετέχουσες ομιλήτριες, αναμνηστικές πλακέτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, κ. Ιωάννης Μουρατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φλώρινας, κα. Σοφία Φουδούλη,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Αμυνταίου, κα. Σωτηρία Σονιάδου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας, κα. Όλγα Μούσιου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, πρώην Δήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων.

Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, η Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, ο Διοικητής του 1ο Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.