Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας Ν. Φλώρινας τίμησε την Επετειακή εκδήλωση 142 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία

142 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που οι πρόγονοί μας έγραψαν μία νέα σελίδα Δόξας και έκαναν πραγματικότητα τη λευτεριά της Θεσσαλίας.

Τιμώντας τη μνήμη των Αγωνιστών και  στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας η Πανθεσσαλική Στέγη Αττικής διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική δοξολογία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα παρουσία Θεσσαλικών Συλλόγων ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και επίσημων προσκεκλημένων. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλης Γιαννάκης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης       Δρ  Στέφανος Κούτρας, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας Κωνσταντίνος, και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κος  Ζήσης Καπράνας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Μουζακίου κος Στάθης Θεοφάνης. Ακολούθησε πομπή τιμητικού αγήματος με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων και το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας να ηγείται της πομπής των έξι άλλων Θεσσαλικών Συλλόγων, επίσημων προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου, που ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, κατευθύνθηκε κατά μήκος του Εθνικού Κήπου καταλήγοντας στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.

Ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη από επίσημους προσκεκλημένους, την πρόεδρο του συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας κα Οικονόμου Αγαθή καθώς και από προέδρους άλλων Θεσσαλικών Συλλόγων και εθνικοτοπικών οργανώσεων. Ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Θεσσαλίας από τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων που συμμετείχαν.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τα μέλη της αποστολής, την χορευτική του ομάδα και το χοροδιδάσκαλο κον Χρήστο Κλεισιάρη, για την εξαίρετη εμφάνιση. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Φλώρινας κον Βασίλη  Γιαννάκη για τη μεγάλη τιμή που έκανε με την παρουσία του στην εκδήλωση,  τον πρώην Βουλευτή Σύριζα κον Θανάση Γερμανίδη, την κα Μαρία Θεοχάρη πρώην ταμία του Συλλόγου μας, τον κο Θέμη Λαβασίδη μέλος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας,  καθώς και αρκετούς φίλους της Θεσσαλίας  που ήταν παρόντες.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής Στέγης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και τους συγχαίρει για την επιτυχημένη  διοργάνωση και τους υπόλοιπους Συλλόγους που πήραν μέρος στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές πάντα ελεύθεροι

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Οικονόμου Αγαθή