Παρουσίαση του έργου του εικαστικού Δημήτρη Αμελαδιώτη με τίτλο: εντός εκτός και επί τα αυτά

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ο εικαστικός   Δημήτρης Αμελαδιώτης , θα παρουσιάσει το έργο του, την Τρίτη 22-03-2022, στις 11:00΄.σε ανοιχτό κάλεσμα. Ο κύκλος διαλεξεων εντάσσεται  την διερεύνηση της εικαστικής σκηνής της θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα γίνει  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3.ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3 , Meeting ID: 680-447-7017.

Τίτλος Παρουσίασης: εντός εκτός και επί τα αυτά

Το έργο του Δημήτρη Αμελαδιώτη, μία πράξη συμπύκνωσης υλικών, εσωκλείει μία έκρηξη, αν και ενσωματώνει και μεταμορφώνει επίμονα και μεθοδικά την ύλη εν καιρώ. Οι assemblage ανά-κατασκευές του και οι επιτελέσεις του φέρουν τη σύγχυση μίας αφηρημένης και συνάμα αναλυτικής σκέψης, η οποία συνεχώς αναπροσαρμόζεται στις αντιθέσεις εννοιών όπως της συγγένειας και της ετερογένειας, της σύνθεσης και της αποσύνθεσης,της δόμησης και της αποδόμησης, αλλά και φορτίζεται συγκινησιακά από τη ψυχοσωματική δαπάνη εν ώρα διεργασίας μέχρι τελικής πτώσεως της ύλης και εξαντλήσεως των ποικίλων νοημάτων. Εν τέλει, το έργο καταφέρνει να παρίσταται, καρτερώντας τη φυσική του φθορά και μετά το πέρας της ολοκλήρωσής του, εντός ή εκτός του χώρου του.

Βιογραφικό :Ο Δημήτρης Αμελαδιώτης φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, τη Koninkijke Akademie Γάνδης Βελγίου ( Erasmus Program ) και το Chelsea College of Arts στο Λονδίνο (PgDip & Master) . Έργα του έχουν εκτεθεί σε ιδρύματα και σε οργανώσεις όπως Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσ/νίκης, ΜΟΜus – Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, ΔΕΣΤΕ σε σύμπραξη με το New Museum of New York, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, Ίδρυμα Γκαίτε , Museum Casino Luxemburg κ.α. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και performances σε αίθουσες τέχνης και σε ανεξάρτητους χώρους, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Έχει  επιμεληθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο Μπενάκη, τις Φυλακές Διαβατών, το ΜΟΜus – Σύγχρονης Τέχνης Θες/νίκης σε σύμπραξη με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις και ομιλίες σε εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές όπως του ΜΟΜus – Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης κ.α.