Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Φλώρινα

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τούρκικο κράτος πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Φλώρινα, με σκοπό την υπενθύμιση των γεγονότων της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Το πρωί τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο για τους Σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη στην οδό Κιουταχείας στη Φλώρινα, από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη.  Για τα δραματικά γεγονότα μίλησε η κ.  Αναστασία Κωφίδου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κιουταχειωτών Μικρασιατών Φλώρινας ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την καταστροφή της Κιουτάχειας και τους πρόσφυγες στη Φλώρινα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.