Συνεργασία του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, κ. Μιχάλης Χάτζιος, συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Φλώρινας, κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τόνα Ζαχαρία, ενώ έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Αντιπρυτάνισσα του ΠΔΜ κα Άννα Σπύρτου.

Ο κύκλος των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των επικεφαλής όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για την έως τώρα λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού, τον σχεδιασμό δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού και βέβαια την κοινή προσπάθεια για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών σε αυτές.

Σταθερή επιδίωξη των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού είναι η συμμετοχή των νέων, μαθητών και φοιτητών στις εθελοντικές δράσεις, στην κατεύθυνση της καλλιέργειας της κουλτούρας του εθελοντισμού στις νέες και νέους του τόπου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο απεστάλη και σχετική επιστολή / πρόσκληση προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μέσω των Διευθύνσεων προς όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας, με την οποία καλούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές όχι μόνο να συμμετάσχουν αλλά και να προτείνουν οι ίδιοι εθελοντικές δράσεις, συμμετέχοντας έτσι ενεργά και καθοριστικά στη διαμόρφωση του προγραμματισμού εθελοντικών δράσεων για το ερχόμενο έτος.