Τελετή αδελφοποίησης του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» Φλώρινας με τον Λαογραφικό Όμιλο «ΑΚΡΙΤΕΣ ΓΕΡΙΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή αδελφοποίησης του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» Φλώρινας με τον Λαογραφικό Όμιλο «ΑΚΡΙΤΕΣ ΓΕΡΙΟΥ»
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας, στις 7:00΄ μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τελετή αδελφοποίησης του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» Φλώρινας με τον Λαογραφικό Όμιλο «ΑΚΡΙΤΕΣ ΓΕΡΙΟΥ», από την Κύπρο, υπό την αιγίδα των Δήμων Φλώρινας και Γερίου.

Η απόφαση των δύο συλλόγων να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια αποτελεί φυσική συνέχεια της αντίστοιχης αδελφοποίησης των δύο Δήμων πέρυσι, στις 21 Αυγούστου 2016. Με δεδομένο την ήδη έντονη δραστηριοποίηση σε επιμέρους τομείς, επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, οι δύο σύλλογοι στοχεύουν στην καλλιέργεια δεσμών σε πολιτισμικό επίπεδο και στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, μέσα από τα άρρηκτα, διαχρονικά σημεία σύζευξης της Ελλάδας με την Κύπρο.

Την Πράξη Αδελφοποίησης θα υπογράψουν εκ μέρους των «ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ» ο πρόεδρος τους κ. Γιάννης Κωνσταντίνου και εκ μέρους των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΓΕΡΙΟΥ» ο πρόεδρος τους κ. Αργύρης Αργυρού και θα επικυρώσει ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

 

Για το Δ.Σ. των «ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ»

Ο Πρόεδρος

 

Γιάννης Κωνσταντίνου

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19:00΄-19:30΄: Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.
19:30΄-19:45΄: Καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων και παρουσίαση της τελετής.
19:45΄-20:00΄: Χαιρετισμοί αρχών και φορέων.
20:00΄-20:15΄: Επίσημη πρόταση αδελφοποίησης από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», κ. Γιάννη Κωνσταντίνου.
20:15΄-20:30΄: Επίσημη αποδοχή της πρότασης αδελφοποίησης από τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου «ΑΚΡΙΤΕΣ» Γερίου, κ. Αργύρη Αργυρού.
20:30΄: Ανάγνωση Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης.
20:40΄: Τα στεφανώματα.

Γαμήλια δρώμενα σε Φλώρινα και Κύπρο: από την τελετουργία στο γλέντι