Τιμητική βράβευση του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΗΡΕ 

Ο Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοινώνεται ότι η Ακαδημία Αθηνών κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεών της, απένειμε το Βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον ΦΣΦ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” (1941),  «για την μακρά και πολυσχιδή εθνική και πολιτιστική του δράση και για όσα επί 71 έτη υπέρ της ακριτικής Φλωρίνης και της νεολαίας αυτής πράττει».

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ΦΣΦΑ ο Πρόεδρός του, κ. Κων/νος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Ρόζα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο.

 Το ΔΣ του Συλλόγου

————————————————————

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την βράβευση του
Φιλεκπαιδευτικού συλλόγου Φλώρινας ο ΄΄Αριστοτέλης΄΄ από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας ο Αριστοτέλης για την βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών, στη διάρκεια πανηγυρικής συνεδρίας, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, στο μέγαρο της Ακαδημίας.
¨ Η ανώτερη αυτή διάκριση όπως σημειώνει ο κ. Δακής αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους τους Δυτικομακεδόνες, καθώς έρχεται να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο, το διαχρονικό και πλούσιο έργο του συλλόγου. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που όλα δοκιμάζονται, οι καλές προσπάθειες, συνεχίζουν και επιβραβεύονται.Ως Δυτικομακεδόνες οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτή την εξαίρετη διάκριση που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πολυσχιδή ρόλο των συλλόγων της Περιφέρειας μας. Παράλληλα η απονομή του βραβείου της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών επιστημών που σας απονεμήθηκε για όσα επί 71 έτη υπέρ της ακριτικής Φλωρίνης και της νεολαίας αυτής πράττεται, σας αναγορεύει σε παράδειγμα προς μίμηση.¨
Ο Αριστοτέλης αποτελεί τον παλιότερο και πολυπληθέστερο καλλιτεχνικό σύλλογο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Ιδρύθηκε το 1941 με άξονα τη μουσική, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς.Ορόσημο του συλλόγου αποτελεί το βραβευμένο επίσης από την Ακαδημία Αθηνών του ομώνυμου περιοδικού.

 

——————————————————–

 

Συγχαρητήριο για τη βράβευση του «Αριστοτέλη»

από την Ακαδημία Αθηνών

 

Για την ακριτική πόλη της Φλώρινας αποτελεί μέγιστη τιμή η βράβευση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» από την Ακαδημία Αθηνών, με το Βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο Σύλλογος, από το 1941 και επί 71 συναπτά έτη, έχει τεράστια προσφορά και συνεισφορά στην πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Οφείλω να συγχαρώ όλα τα στελέχη του Συλλόγου που διαχρονικά μόχθησαν και μοχθούν – ιδιαίτερα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς – υπέρ της Φλώρινας, υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά.

 

Δημήτριος Ηλιάδης

Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας