Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Φλώρινας – Το μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη

Άναψε το βράδυ της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, φωτίζοντας εκτός από το χώρο και τις καρδιές όλων μας, αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Φέτος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής για το άναμμα του Δέντρου.

Παρά ταύτα, όλοι μαζί μπορούμε και από το σπίτι μας να στείλουμε ευχές για υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη από την Χριστουγεννιάτικη Φλώρινα.

Με την αφορμή αυτή, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης αναφέρει σε μήνυμα του τα παρακάτω:

«Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί συνδημότες,

Λόγω της πανδημίας, βιώνουμε συνθήκες που πριν λίγο καιρό μας φαίνονταν υπερβολικές και απίστευτες. Συνθήκες που έχουν διαμορφώσει μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Η ανησυχία όλων μας είναι πολύ μεγάλη διότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν γνωρίζουμε την εξέλιξή του.

Δυστυχώς ο κορωνοιός είναι δίπλα μας, καιροφυλαχτεί, έτοιμος να στερήσει την ζωή μας. Καμία κόπωση δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην άρνηση εφαρμογής των κανόνων προστασίας μας. Κανείς δεν είναι άτρωτος.

Έχουμε μπροστά μας έναν ζόρικο χειμώνα και είναι πραγματικά απογοητευτικό να ξέρουμε πως αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί, μπορεί να μην γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τον τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε.

Είναι ώρα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Η ατομική ευθύνη αυτή την ώρα είναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης

Προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι η αποτροπή της ταχείας εξάπλωσης της νόσου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με υπευθυνότητα.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον ο Δήμος μας φοράει τα γιορτινά του αλλάζοντας την ψυχολογία μας και χαρίζοντας  νότες αισιοδοξίας και ζωής.

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας ξεκινάμε να μετράμε μαζί αντίστροφα τις μέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, της ωραιότερης περιόδου του χρόνου.

Αφήνοντας στην άκρη την απαισιοδοξία, και κρατώντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας, ας έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και ας κάνουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού μας μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αναγέννησης, μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων του δήμου μας.

Τα άγια Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουμε την ανάγκη να προσευχηθούμε, να ευχηθούμε.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων του δήμου, εύχομαι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, που θα φωτίζει και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας, να είναι ένα δέντρο -σύμβολο- αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, κι αγάπης. Το φως του αυτές τις άγιες μέρες να φωτίσει τις ψυχές μας, να μας δώσει χαρά, οικογενειακή ζεστασιά, και δύναμη για το μέλλον που θα αντιμετωπίσουμε, μαζί, με ενότητα και συλλογική πίστη.

Χρόνια Πολλά!

Καλά Χριστούγεννα!

Ειρηνικό και Δημιουργικό το 2021!»