Έκθεση έργων με τίτλο «Βαθύς Χειμώνας»

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 άνοιξε για τους φιλότεχνους Φλωρινιώτες και τους επισκέπτες της πόλης η έκθεση έργων είκοσι οχτώ εικαστικών στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Έναυσμα και πρόκληση υπήρξε η εικαστική διερεύνηση του φλωρινιώτικου χειμώνα, οι ακραίες συνθήκες της εποχής στον τόπο και τους ανθρώπους.

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης από το Δήμο της Φλώρινας και τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας αποτελεί την πρώτη ανίχνευση διάδρασης και συνεργατικότητας του κορυφαίου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την υπερσαραντάχρονη εμπειρία και λειτουργία της Στέγης.

Τη συγκινητική ανταπόκριση και συμμετοχή των καλλιτεχνών αντάμειψε το κοινό στα εγκαίνια της έκθεσης την οποία χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Χάτζιος.

Με έργα τους συμμετέχουν οι:

Χριστίνα Γιαρένη, Χριστίνα Παπαγρηγορίου,  Άννα Γαζέα, Αντώνης Μπαλάκας, Μελίνα Γιαλαμά, Σαββάκη Χριστίνα, Τατιάνα Αλτίνη, Μαρί Θεοφίλου, Ζάνα Βόσσου, Ζαχαρώ Καρακωνσταντή, Βιολέτα Γαζέα, Αναστασία Γιοβανόγλου, Λάζαρος Τσολαρίδης, Άρης Σολωμονίδης, Νέλα Κωνσταντίνου,  Ανδριανή Τζίμα, Βάσια Ραβαζούλα, Ευαγγέλια Καραστεργίου, Μαρία Tεντολούρη, Αγγέλα Μαζάρη, Λέα Καββαδία, Μαρία Αδάμου, Σάββας Παπαδόπουλος, Στέργιος Αδάμ, Παρασκευή Μελεντζοπούλου, Τάσος Μπουσδούκος, Κατερίνα Αναστασίου και Φίλιππος Καλαμάρας

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς και θα λειτουργεί καθημερινά, το απόγευμα 5.30 με 8.00, εκτός των εορτών και Κυριακών, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Ταγμ. Φουλεδάκη 8.

 

Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Σ.Φ.Φ

 

Ανδρέας Ν. Τσώκας