Έκθεση «Ελπίδα» στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ – Ένα δημιούργημα του Φλωρινιώτη γλύπτη Γιώργου Μπαρδάκα

Αυτές τις μέρες, που οι άνθρωποι έκαναν ησυχία και έμειναν σπίτι, ένα… ψάρι μεγάλο, φτιαγμένο από μέταλλο, χωρισμένο σε σώμα και κεφάλι έφτασε στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και για 22 ημέρες από την Κυριακή 10 Μαΐου θα ξεκουράζεται σε ασφαλή νερά στην πρόσοψη της Καρόλου Ντηλ για να πει την ιστορία του.

Δημιουργός του, ο Γλύπτης Γιώργος Μπαρδάκας, αντιτείνει την «ΕΛΠΙΔΑ» στην πανδημία που μας απειλεί. Σα να διαψεύδεσαι από την ίδια τη ζωή και εκεί που είχες χαμένα για χρόνια ψάρια, πουλιά, θηλαστικά να που εμφανίζονται ξανά στην Ιταλία, την Τουρκία, τη χώρα μας και αλλού.

Απόδειξη, πόσο κοινή και αλληλένδετη είναι η μοίρα ανθρώπων, φύσης, έμβιων απέναντι σε μια κοινή, καθολική απειλή.

Στην εικαστική αυτή εγκατάσταση συμπράττει η Δημοσιογράφος Βικτωρία Καβουριάρη που έβαλε λόγια, για να υπερασπιστεί όσα ίσως έχει να πει το ψάρι. Ή μήπως όλοι μας;

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ
ΜΕΓΑΡΟ ΟΤΕ, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια : Γιάννης Αργυριάδης

Χορηγία Πρασινάδας: Marhome

O Γιώργος Μπαρδάκας είναι γλύπτης μετάλλου.

Γεννήθηκε στην Μελίτη το 1985 και μεγάλωσε στην Φλώρινα.

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Από το 2017 κατοικεί, εργάζεται και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις και μία ατομική έκθεση, ενώ επίσης φιλοξενούνται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Το διάσημο γλυπτό του “Κοντράλτο” κοσμεί την πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου στην είσοδο της Φλώρινας.

«Μια σκουριασμένη πένσα μπορεί να γίνει τα πόδια μιας μπαλαρίνας κι ένα άχρηστο ρουλεμάν ένας εκθαμβωτικός ηλίανθος, συνηθίζει να λέει, εξηγώντας πως μπορεί το μέταλλο να είναι από τα σκληρότερα υλικά στον κόσμο, όμως εμείς το λυγίζουμε και το πλάθουμε. Κι όσο απίστευτο κι αν μας φαίνεται, είμαστε – ως άνθρωποι- δυνατότεροι από αυτό.»

 

website : www.Bardakas.art

Facebook : George Bardakas

Instagram : g._bardakas

e-mail : [email protected]

 

Η Βικτωρία Καβουριάρη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως Δημοσιογράφος.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών) και Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Από το 1994 εργάζεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία (Πρώτο Πρόγραμμα) μεταξύ άλλων στην σύνταξη ειδήσεων και την παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών («Τοπία Ανθρώπων»).

Έχει συνεργαστεί με έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Έχει δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα, την ποιητική συλλογή «Πόρτα στην πίσω θάλασσα» από τις Εκδόσεις ΔΙΑΤΤΩΝ και έχει συμμετάσχει με κείμενά της στην παρουσιάσει βιβλίων και εκθέσεων.

Τον τελευταίο καιρό ολοκληρώνει την Διπλωματική Εργασία στο Μεταπτυχιακό του ΕΑΠ και εργάζεται πάνω για το project «Word Attack», έναν συνδυασμό ρεαλισμού και ποίησης, λόγου και εικόνας, ποίησης και φωτογραφίας, μέρος του οποίου φιλοξενήθηκε  στην ηλεκτρονική LIFO.

 

Facebook : Victoria Kavouriari / [email protected]