Αγιασμός στο σωματείο ελληνικών παραδοσιακών χορών “Λυγκηστές”

Αισιοδοξία με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων

Την  Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των χορευτικών τμημάτων καθώς και του τμήματος εικαστικών του σωματείου Λυγκηστές για τη νέα χορευτική χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δ.Σ., με τις ευχές του Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Αθανασιάδη καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης.

Σύσσωμη παρέστη η χορευτική ομάδα του σωματείου ενώ ευλογίες για υγεία και πρόοδο δέχτηκαν τόσο τα παιδιά του σωματείου μας όσο και οι γονείς αυτών που παραβρέθηκαν.

Ο σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα για μικρά παιδιά, για αρχαρίους και για προχωρημένους, τα οποία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και επίσημες παρουσιάσεις. Τα τμήματα απαρτίζουν περίπου 80-90 άτομα. Οι χοροδιδάσκαλοι του σωματείου κ. Ήρα Κολώνη Κωνσταντινίδου Βίκυ, Μαρία Αλεξίου και Γιάννης Κωνσταντίνου ανέφεραν ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα λειτουργούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τους κλειστούς χώρους.

«Ο χορός μας φέρνει πιο κοντά με τους άλλους, μπορεί να γίνει μια κοινή εμπειρία. Χορεύοντας μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να κάνουμε φίλους» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα έσπευσε να υπογραμμίσει πως «ζωτικής σημασίας για τους Λυγκηστές είναι, οι γονείς να ενδιαφερθούν για την παράδοση και να φέρνουν τα παιδιά τους στον σύλλογο, τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον και την συνέχεια του».

Το τμήμα εικαστικών του Σωματείου σύντομα θα ξεκινήσει και θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων με δάσκαλο τον κ. Τσώτσο Χρήστο.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας παρευρέθηκε και χαιρέτησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Φουδούλη Σοφία την οποία ευχαριστούμε θερμά.