Ανακοίνωση του λαϊκού συνδέσμου “Χρυσή Αυγή” για τη συγκέντρωση στη Φλώρινα

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανακοινωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής στην Φλώρινα. Για περισσότερες από δύο ώρες η γαλανόλευκη και τα εθνικιστικά λάβαρα κυριάρχησαν στους δρόμους με πλήθος Ελλήνων εθνικιστών να διασχίζουν δις την πόλη. Όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό των τοπικών μέσων ενημέρωσης , τα οποία ευχαριστούμε για την κάλυψη της εκδήλωσης, η πορεία ενισχύθηκε από την αυθόρμητη και ενθουσιώδη συμμετοχή Φλωρινιωτών κάθε ηλικίας που υποδέχθηκαν με χαρά αυτή την πρωτοβουλία. Συμμετείχαν επίσης συμβολικά στελέχη του Κινήματός μας από την Θεσσαλονίκη και κάθε ακριτικό νομό της Μακεδονίας.
Αντίθετα, παρά τον συνασπισμό κομμάτων από το κέντρο έως την άκρα αριστερά, η γραφική και παράνομη αντι-συγκέντρωση παρέμεινε κρυμμένη πίσω από τα αστυνομικά οχήματα και πλήρως απομονωμένη από τους πολίτες.
Αυτές οι εικόνες της Κυριακής αποτελούν μια ηχηρή απάντηση στους επιτηδείους που νομίζουν πως μπορούν να παρασύρουν στον ανθελληνισμό τους υπερήφανους Μακεδόνες της Φλώρινας, προσποιούμενοι τους φίλους που δήθεν ενδιαφέρονται για την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Το μόνο που πετυχαίνουν οι ανούσιες προσπάθειες με την γελοία “μειονοτική” ρητορική, που μόνο οικονομικά κίνητρα έχει, είναι να προσβάλλουν την μνήμη των προγόνων μας. Αυτών που ακόμα και αν μέσα στους αιώνες βουλγαρικής τρομοκρατίας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν κάποτε σλαβικό ιδίωμα, πλήρωναν από το υστέρημα του μόχθου τους δασκάλους για να μάθουν στα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα. Αυτών που υπέμειναν αμέτρητες σφαγές από τις ορδές των κομιτατζήδων για την επιμονή τους στο ελληνικό φρόνημα. Αυτών που όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή επάνδρωσαν ηρωϊκές αντάρτικες ομάδες με τους συγχωριανούς τους προσφέροντας λαμπρές προσωπικότητες στην ελληνική ιστορία όπως ο Γκόνος Γιώτας, ο Παντελής Παπαϊωάννου, ο Κώττας Χρήστου και αμέτρητοι άλλοι.
Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για να προασπίσει το έργο όλων αυτών των μεγάλων ανδρών του Γένους μας αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγμάτωση του οράματός τους, την απελευθέρωση των πατρογονικών εστιών τους πολλές εκ των οποίων είναι ακόμα υπόδουλες σε τεχνητά κρατίδια. Αγωνιζόμαστε τόσο ενάντια στον αριστερό συρφετό, που σπεύδει να αγκαλιάσει τον ανθελληνισμό από όπου και αν προέρχεται, όσο και ενάντια στους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας και των ανδρείκελών της, που συνεχίζουν σήμερα την προδοσία υποτασσόμενοι πλήρως σε εντολές ξένων κέντρων εξουσίας.
Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή