Από τη συνάντηση γονέων, με θέμα: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός» στο 6ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας

Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολική βίας και του εκφοβισμού

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού υλοποιήθηκε, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο  6ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας, ενημερωτική συνάντηση γονέων, με θέμα: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός». Η ενημερωτική συνάντηση οργανώθηκε από το 6ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Φλώρινας και τη Σχολική Σύμβουλο 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Κ. Βαϊρινού.  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την κ. Β. Ζιώγα, Ψυχολόγο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά με το πώς μπορούν να διακρίνουν τους απλούς διαπληκτισμούς των παιδιών από περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού, τα οποία είτε προκαλούνται με σκοπό να βλάψουν κάποιον ο οποίος αισθάνεται ότι θυματοποιείται, είτε δεν προκαλούνται συνειδητά. Ποια χαρακτηριστικά έχουν οι θύτες, τα θύματα αλλά και οι θεατές των περιστατικών. Τι είδους συμπτώματα εμφανίζει ένα παιδί που γίνεται θύτης και ένα παιδί που γίνεται θύμα. Ακόμη παρουσιάστηκαν μία σειρά από μέτρα, στρατηγικές και πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν από τους γονείς στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ανέδειξε την αναγκαιότητα συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων.