“Αφιέρωμα στη μητέρα” από τα νηπιαγωγεία Παπαγιάννη και Αρμενοχωρίου

Αφιέρωμα στη μητέρα

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το Αφιέρωμα στη μητέρα στον Παπαγιάννη, που οργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού.

Μετά τον εκκλησιασμό μικρών και μεγάλων, που τελέστηκε από τους πατέρες Θεωνά και Ελευθέριο, ακολούθησε ομιλία στην Αίθουσα της Κοινότητας Παπαγιάννη από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, με θέμα: «Το παιδικό βιβλίο και ο ρόλος της οικογένειας στην αξιοποίησή του». Στη συνέχεια τα παιδιά εξέφρασαν σκέψεις, ευχές και συναισθήματα για τις μητέρες τους και έπαιξαν μαζί τους παιχνίδια. Κάθε μαθητής πρόσφερε  ένα βιβλίο στη μαμά του (την καλύτερη μαμά του κόσμου). Τα βιβλία ήταν προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση μιας ιστορίας από μητέρα μαθητή.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν όχι μόνο οι Σύλλογοι Γονέων Παπαγιάννη και Αρμενοχωρίου αλλά και η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη. Οι άοκνες προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας τείνουν να καθιερώσουν το Αφιέρωμα στη μητέρα θεσμό για τον Παπαγιάννη.