Βιβλιοπαρουσίαση: Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 18264, του Δημήτρη Βλαχοπάνου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 το βράδυ στο Καφέ «Οδός Ονείρων» για τη βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Βλαχοπάνου, «Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641», ένα βιβλίο που ιστορεί το δραματικό οδοιπορικό του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν από τη γενέτειρά του στα στρατόπεδα ομήρων Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν. Μια ιστορία απ’ τη ζωή προς την τιμωρία και το «θάνατο» και την επιστροφή από αυτόν. Μια ιστορία με σκοπό την αφήγηση ενός βάρβαρου ιστορικού παρελθόντος με ένα πανανθρώπινο μήνυμα για την ελευθερία και το σεβασμό της ζωής.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Βαϊρινού, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, η Αθηνά Ζωγράφου, Πρόεδρος της Ένωσης φιλολόγων Φλώρινας και η Παναγιώτα Τσούλη, φιλόλογος, Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ». Αποσπάσματα  θα διαβάσουν ο Αστέριος Δαγκλής, Μαθηματικός, Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Φλώρινας, και η Χριστίνα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας. Την εκδήλωση θα προλογίσει και  θα συντονίσει η Ευγενία Γάκη, Μουσικός – Παιδαγωγός, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ». Τέλος, θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με αφήγηση του ίδιου του επιζώντος, Ισαάκ Μιζάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και λοιπές εκδηλώσεις μας μπορείτε να μας βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

 : https://el-gr.facebook.com/hpeirotes.florinas

https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82-146675012474027

Website:  http://ipeirotesflorinas.blogspot.com

http://enosifilologonflorinas.blogspot.com