Βραδιές έντεχνης-λαϊκής και μικρασιάτικης-παραδοσιακής & ποντιακής μουσικής του 8ου Φεστιβάλ Μουσικής

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Αυγούστου και την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 οι βραδιές έντεχνης-λαϊκής και μικρασιάτικης-παραδοσιακής και ποντιακής μουσικής αντίστοιχα του 8ου Φεστιβάλ Μουσικής του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «ΕΡΩΔΙΟΣ» στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Δρώμενων 2016» του Δήμου Φλώρινας και του ΝΠΔΔ, όπου πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Νέο Πάρκο, για να το παρακολουθήσει.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν Φλωρινιώτες τραγουδιστές-τραγουδίστριες που ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια, με τη συνοδεία  μουσικών του Συλλόγου, ενώ κατά τη διάρκεια της λαϊκής βραδιάς εμφανίστηκε ως guest η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου.

 

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 θα κλείσει με τη συναυλία του AnatoliyVishnakov από την Αγ. Πετρούπολη Ρωσίας και πολυμελές συγκρότημά του με τίτλο «Το μικρό Αγγελούδι».

 

Λίγα Λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο πολυτάλαντος ρώσος καλλιτέχνηςAnatoliyVishnakov είναι  ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος «GalacticFederation» και θεσπιστής της ορθόδοξης ροκ μουσικής παγκοσμίως.

Η ιδέα του αυτή ήταν επαναστατική και καινοτόμα για την εποχή του, καθώς επρόκειτο για μία νέα τάση στη μοντέρνα μουσική, όπου το συγκρότημά του έγινε μία εναλλακτική στην πνευματική φτωχοποίηση της ρώσικης βιομηχανίας της ψυχαγωγίας και της ροκ σκηνής.

Το συγκρότημά του προσκαλείται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, συμμετέχει σε φεστιβάλ και δίνει ρεσιτάλ  στη Ρωσία και στο εξωτερικό.

Υπό την καθοδήγηση τουAnatoliy το συγκρότημα εργάστηκε με τον τρόπο του από μικρές αίθουσες μέχρι σε μεγάλα στάδια, από σκληρή ροκ μουσική μέχρι συμφωνικές ορχήστρες και τώρα αναμιγνύουν μια ποικιλία από διαφορετικά στυλ στα άλμπουμ τους και τις συναυλίες τους αφήνοντας την κύρια ιδέα αμετάβλητη.

Είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχει πάρει τις ευλογίες από τους πατριάρχες της Ρωσίας και της Ιερουσαλήμ και εκτός των πολλών βραβείων που έχει αποσπάσει το σημαντικότερο και κυριότερο είναι αυτό του Προέδρου της Ρωσίας, κ. ΒλαντιμίρΠούτιν που τον αναδεικνύει και τον τιμά ως Πατριώτη της Ρωσίας.