ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της  από τους Τούρκους γιόρτασε η τοπική κοινότητα Κέλλης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στην οποία παρέστησαν οι δύο βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου Θεοδώρου

Απόστολος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου Μπάντης Ιορδάνης, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπαχρήστου Νικόλαος,Γιαννιτσοπούλου Νέλλη, Βολιώτης Αργύρης,  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας Δημήτρης Θεοφανίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φλώρινας Παπασωτηρίου Σταύρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Θανάσης Τάσκας και κάτοικοι της Κέλλης.

Να επισημάνουμε το γεγονός ότι η κόντρα μεταξύ του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κέλλης και του Δημάρχου Αμυνταίου για την συμμετοχή του Δήμου Αμυνταίου στον εορτασμό των ελευθερίων της Κέλλης καλά κρατεί και γι΄ αυτό το λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου περέστη μόνο στην δοξολογία και όχι στην παρέλαση.

Τη  δοξολογία ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού και παρέλαση με παιδιά του δημοτικού σχολείου Κέλλης κι ενός τμήματος του στρατού.

Για το ιστορικό της απελευθέρωσης της Κέλλης μίλησε ο πρόεδρος της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαος Μέρτζος.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κέλλης Θανάσης Τάσκας επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον αρχηγό του ΓΕΣ Τελλίδη Βασίλειο, η παρουσία του οποίου στην Κέλλη στέλνει ισχυρό μήνυμα, όπως τόνισε ο κ. Νικόλαος Μέρτζος.