Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας: Τηλεδιάσκεψη με την εκπαιδευτική κοινότητα για τον προγραμματισμό δράσεων

Συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχαν οι υπεύθυνοι του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας με διευθυντές, υπεύθυνους προγραμμάτων και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να συμμετάσχουν στις εθελοντικές δράσεις που θα οργανώσει το Γραφείο Εθελοντισμού το 2021.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας κ. Γεώργιος Λυγούρας, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Θεοδώρα Βάσιου, διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν εθελοντικά σχολικά προγράμματα. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευγενία Μαρνέρη.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε, αρχικά, μία επιγραμματική αναφορά στους στόχους από τους υπεύθυνους του Γραφείου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των υπό σχεδιασμό εθελοντικών δράσεων του Γραφείου, καθώς και τη σύνταξη του προγραμματισμού σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ή μεμονωμένα τμήματα των σχολείων.

Κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων η ανάγκη και η ξεχωριστή αξία της συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών στο όλο εγχείρημα, αφού τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για την ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στον τόπο μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί τάξεων και τμημάτων καθώς και οι υπεύθυνοι προγραμμάτων κλήθηκαν να καταθέσουν άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων εθελοντισμού, οι οποίες θα επεξεργαστούν και θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για το τρέχον έτος.