Διάλεξη με αφορμή την βία κατά των γυναικών στο Ιράν στο 3ικαστικό 3ργαστήριο

Διάλεξη με αφορμή την βία κατά των γυναικών στο Ιράν στο 3ικαστικό 3ργαστήριο την Τρίτη 28-03-2023, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό

Ανακοίνωση 3ικαστικού 3ργαστηρίου ΤΕΕΤ ΣΚΤ Φλώρινας

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, η εικαστικός Τζένη Μπαμπαλή παρουσιάζει το πρότζεκτ: « πως το μαύρο γίνεται χρώμα » και    η Ανδρομάχη Μπούνα Βάιλα, Δρ. Κοινωνιολογίας, Εντεταλμένη Διδάσκουσα Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ολοκληρώνει με την διάλεξη υπό τον  τίτλο: Κατανοώντας την έμφυλη βία, την Τρίτη 28-03-2023, στις 12:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό .

Η παρουσίαση  θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του κεντρικού κτηρίου και  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ  . Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017 και επιτόπου.

Κοινή παρουσίαση της  εικαστικού  Τζένη Μπαμπαλή και της  Ανδρομάχη Μπούνα Βάιλα με αφορμή το συνεργατικό έργο της εικαστικού «Πως το μαύρο γίνεται χρώμα »  

 Δυο λόγια:  Η βίαιη συμπεριφορά έχει συσχετιστεί με τον ανδρισμό. Ή κοινωνική κατασκευή του ανδρισμού δημιουργεί παράλληλα και το δικαίωμα για την άσκηση δύναμης και ελέγχου εντός των έμφυλων σχέσεων «ένας άνδρας γίνεται βίαιος σε μία γυναίκα, όταν ο ανδρισμός του θέτεται σε επιφυλακή.

Πληροφορίες«ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΩΜΑ». παρουσίαση του έργου στο αίθριο του ισογείου την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12.30. Διάρκεια έκθεσης έως 07-04-2023 υπερσύνδεσμος εδώ

Βιογραφικό:Ανδρομάχη Μπούνα Βάιλα

Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπήρξε ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Πατρών, και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις δύο μεταδιδακτορικές της έρευνες, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει εκδώσει σειρά βιβλίων για θέματα φύλου, εκπαίδευσης και ετεροτήτων. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία».