Δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Η επικοινωνία στην επαγγελματική ανάπτυξη οργανισμών και επιχειρήσεων»

Δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης

«Η επικοινωνία στην επαγγελματική ανάπτυξη

οργανισμών και επιχειρήσεων»

Ακαδημαϊκό έτος 2017–2018

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) και Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας (Τ.Ε.Ι.Δ.Μ.) διοργανώνουν το Δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Π.Δ.Β.Μ.) με τίτλο

«Η επικοινωνία στην επαγγελματική ανάπτυξη οργανισμών και επιχειρήσεων»

Το Π.Δ.Β.Μ. θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και θα διοργανώσει σεμινάρια οχταμηνιαίας διάρκειας (400 ώρες), τα οποία συγκροτούνται από διδακτικές ενότητες που συνδυάζουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στην επικοινωνία στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Την ευθύνη και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος αναλαμβάνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ.

 

Το παρόν Π.Δ.Β.Μ. αποσκοπεί στην απόκτηση βασικών γνώσεων στις επικοινωνιακές και εργασιακές δεξιότητες τις οποίες πρέπει να διαθέτουν οι επιμορφούμενοι ως εργαζόμενοι και ως διευθυντικά στελέχη, ώστε να ενισχύσουν τις παραγωγικές δυνατότητες μέσα στον επαγγελματικό χώρο, να διευκολυνθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων, να κατανοήσουν την ηθική και την κοινωνική ευθύνη ενός Οργανισμού/Επιχείρησης. Επιδιώκεται η ανίχνευση και η συνειδητοποίηση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συστημάτων επικοινωνίας σε συνάφεια με την ηθική των Οργανισμών/Επιχειρήσεων, την εταιρική και κοινωνική ηθική ευθύνη, την ηθική στην περιβαλλοντική διαχείριση και την ηθική ηγεσία του σύγχρονου ηγέτη μέσα από την κατανόηση της σημαντικότητας του ρόλου του στην παραγωγική διαδικασία. Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και ασταθές επιχειρησιακό περιβάλλον οι οργανισμοί και τα στελέχη τους βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και απαιτείται ευελιξία και προσαρμοστικότητα για την επιτυχή διαχείρισή τους. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ικανοτήτων των τωρινών και μελλοντικών εργαζομένων καθίσταται αναγκαία η εκπαίδευση στις ρητορικές-επικοινωνιακές τεχνικές, στα συστήματα επικοινωνίας, στις θεωρίες σημειωτικής ανάλυσης και γενικότερα στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν στην ικανότητα της διαχείρισης θεμάτων και κρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον. Στο επιστημολογικό αυτό πλαίσιο το παρόν σεμινάριο στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της επικοινωνίας και στη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων σε Οργανισμούς/Επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο προσανατολισμός των εργαζόμενων σε μορφές και συστήματα επικοινωνίας, προκειμένου να οργανώσουν μια σωστή και μεθοδευμένη σταδιοδρομία στον εργασιακό χώρο, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην επαγγελματική εξέλιξη. Οι επιμορφούμενοι θα ενισχύσουν τις ρητορικές και επικοινωνιακές τεχνικές και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους Οργανισμούς/Επιχειρήσεις και στην Επιχειρηματική Καινοτομία, θα αναπτύξουν ηθική συνείδηση τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στη διαχείριση του περιβάλλοντος κατανοώντας την ηθική και κοινωνική ετερότητα, την αναγκαιότητα των ηθικών προτύπων συμπεριφοράς στη λειτουργία των Οργανισμών/Επιχειρήσεων και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και συλλογικότητας στη διαχείριση του εργασιακού περιβάλλοντος. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα των επικοινωνιακών σχέσεων των εργαζομένων μεταξύ τους και με τους προϊσταμένους τους. Θα κατανοήσουν ζητήματα που αφορούν στην ηθική διάσταση της εργασίας και την ηθική της ηγεσίας, δημιουργώντας ένα σύστημα αξιών, κανόνων και αντιλήψεων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και της διαφορετικότητας, στη λήψη αποφάσεων και στην αποφυγή συγκρούσεων μέσα στο εργασιακό περιβάλλον.

 

Το Π.Δ.Β.Μ. απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης: «Η Επικοινωνία στην επαγγελματική ανάπτυξη οργανισμών και επιχειρήσεων» και πιστώνεται με τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες ECTS. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους, οι επιμορφούμενοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης Πιστοποιητικού από τον Οργανισμό Phoenix Academy of Phoenix Register of Shipping, δίνοντάς τους την ευκαιρία για εισαγωγή στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

 

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Κοζάνη, Σαββατοκύριακο, σε πανεπιστημιακούς και άλλους επιλεγμένους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, καθώς και εξ αποστάσεως.

Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και η προκήρυξη του προγράμματος εδώ

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 μέχρι και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://diaviou.nured.uowm.gr/cipd/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Ευριπίδη Τσατσιάδη (email: [email protected]).

 

Με τιμή

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Π.Δ.Β.Μ.

Σωτηρία Τριαντάρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας