Διεθνείς Μουσικές Μέρες Brache στη Φλώρινα

Ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα για τα ελληνικά δεδομένα λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Φλώρινα. Πρόκειται για τις «Διεθνείς Μουσικές Μέρες Brache – Internationale Musiktage Brache» που μεταφέρθηκαν φέτος στην πόλη μας από το Κίελο της Γερμανίας και στόχος είναι να διοργανώνονται εδώ κάθε δύο χρόνια.
Περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες έχουν εγγραφεί στα σεμινάρια που ξεκίνησαν στις 28 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Αυγούστου. Στην επιτυχημένη έκβαση μιας τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωσης έχουν συμβάλλει τόσο οι τοπικοί φορείς, όσο και επιχειρηματίες.
Τα καθημερινά πολύωρα μαθήματα και οι βραδινές συναυλίες φιλοξενούνται στους χώρους του Ωδείου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για σεμινάρια εξατομικευμένα, αλλά και με δυνατότητα παρακολούθησης από όσους σπουδαστές το επιθυμούν, από διακεκριμένους μουσικούς της διεθνούς μουσικής σκηνής. Συγκεκριμένα, διδάσκουν οι Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνών Μουσικών Ημερών), Hideyo Harada (πιάνο), Andreas Reibenspies (τραγούδι), Ειρήνη Τσιρακίδου (τραγούδι), Γιάννης Κορμπέτης (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα), Mario De Secondi (βιολοντσέλο), Clemens Müller (πιανιστική συνοδεία) και Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιανιστική συνοδεία).
Για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache μας μίλησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λάμπης Βασιλειάδης.
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τα σεμινάρια και τους καλλιτέχνες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr καθώς και www.internationalemusiktagebrache.com