Διοργάνωση 15ου Πανελληνίου συνεδρίου γενικής χειρουργικής στη Φλώρινα

ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ενημερώνουμε ότι αποτελεί επιθυμία του  Διοικητικού Συμβουλίου της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΧΕΒΕ), η ανά διετία διεξαγωγή του συνεδρίου να  πραγματοποιείται σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια αυτής της πρόθεσης, η Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας, κατόπιν επικοινωνίας της με τη ΧΕΒΕ, εξέφρασε την επιθυμία για  τη διοργάνωση του 15ου Πανελληνίου συνεδρίου Γενικής Χειρουργικής, στην πόλη μας.

Στη συνέχεια μετά από αντίστοιχες συσκέψεις, με τους Αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους και συναντήσεις με τους κ. Γιαννάκη Βασίλειο Δήμαρχο Φλώρινας και κ. Κιοσέ Ιωάννη Αντιπεριφεριάρχη Περιφεριακής Ενότητας Φλώρινας, εξασφαλίστηκε η  υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην πραγματοποίηση του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος.

Το γεγονός αυτό και μετέπειτα από επόμενες συναντήσεις, του Προέδρου του Δ.Σ  της ΧΕΒΕ,  κ. Καμπαρούδη Απόστολου και του μέλους του ΔΣ  κ. Παπαβασιλείου Χρήστου, με τους κ.Κιοσέ Ιωάννη και κ.Γιαννάκη Βασίλειο, συνέδραμε στην δρομολόγηση των διαδικασιών, για την επιλογή της πόλης μας στη διοργάνωση του συνεδρίου, με την συμμετοχή των Αυτοδιοκητικών φορέων, ως συνδιοργανωτές του συνεδρίου.

Μετά από σύγκληση του ΔΣ της ΧΕΒΕ, αποφασίστηκε η διοργάνωση του 15ου Συνεδρίου Γενικής Χειρουργικής, στην πόλη της Φλώρινας, υπό την ευθύνη των: Κωνσταντίνο Δημάκη, Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Φλώρινας και Χρήστο Παπαβασιλείου, Διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος του Γ.Ν.Θ «Παπαγεωργίου».

Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν Ιατροί από: τις επτά(7) Ιατρικές σχολές της χώρας, τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και αρκετά της επικράτειας. Ενεργό συμμετοχή θα έχει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου και η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος. Επίσης διακεκριμένοι Έλληνες Ιατροί της διασποράς των Η.Π.Α με εξειδίκευση στο τραύμα και Γερμανός χειρουργός με εξειδίκευση στην ογκολογική χειρουργική του ήπατος, του παγκρέατος και των μεταμοσχεύσεων από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, όπου θα συμμετέχουν ως επίτιμοι ομιλητές.

Υπό την αιγίδα του δήμου Πρεσπών, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση, που θα ενδιαφέρει αποκλειστικά τους απλούς πολίτες (μη επαγγελματίες Υγείας) με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το τριήμερο θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις και εκδρομές τόσο στο Δήμο Πρεσπών όσο και στο Δήμο Αμυνταίου, με σκοπό να αναδειχθούν οι ομορφιές της περιοχής  μας, τα πολιτιστικά στοιχεία της και η εκλεκτή γαστρονομία με τοπικά προϊόντα, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για επισκέψεις και εκδρομές κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Είναι το πρώτο τριήμερο συνέδριο ιατρικής φύσεως που πραγματοποιείται στην ιστορία του νομού και αποτελεί τιμή τόσο για τη περιοχή μας, όσο και για το Νοσοκομείο μας, καθώς θα αναδειχθεί το έργο του χειρουργικού τομέα.

Προσδοκούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ιατρικά συνέδρια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιστημονική – πολιτιστική και οικονομική πρόοδο του τόπου.

Επιθυμούμε εκτός από του συμμετέχοντες φορείς(Δήμο Φλώρινας και ΠΕ Φλώρινας, ως συνδιοργανωτές) να ευχαριστήσουμε επίσης, την εταιρία RIVO All Day Café Bar και το φαρμακείο της κα Ν. Παπαδοπούλου για την ευγενική χορηγία τους στο συνέδριο μας, αλλά και τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας που στηρίζει με κάθε μέσο τη λειτουργία του Γ.Ν.Φ, αλλά και παραμένει αρωγός σε κάθε επιστημονική πρωτοβουλία όπως το συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας και όχι μόνο.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Φ