Δράση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου για την υιοθεσία αδέσποτων κουταβιών

Μια ξεχωριστή δράση υλοποιείται από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Αμυνταίου με σκοπό την αφύπνιση τόσο των μαθητών/τριών, όσο και της τοπικής κοινωνίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος της δράσης αυτής δεν είναι μόνο η διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου από τους συχνά αφιλόξενους ελληνικούς δρόμους, αλλά και το να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα, αναπτύσσοντας το αίσθημα ευθύνης, αλλά  και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, καλλιεργώντας από την πρώιμη παιδική ηλικία τις αξίες του ανθρωπισμού, της ενσυναίσθησης, της ζωοφιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Οι μαθητές/τριες με αφορμή την εγκατάλειψη τεσσάρων κουταβιών που γεννήθηκαν στα χωράφια του Αμυνταίου, σε εγκαταλελειμμένο χώρο απέναντι από την είσοδο του σχολείου,  ενημερώθηκαν για τη ζωή των αδέσποτων και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα της δράσης, όταν ένα από αυτά έχασε τη ζωή του. Έτσι, τα παιδιά ένιωσαν  αγάπη, συμπόνια  και την ανάγκη να φροντίσουν να βρουν τα τρία κουταβάκια φροντίδα και ένα ζεστό σπιτικό.

Για το λόγο αυτό ξεκινούν μια μεγάλη καμπάνια για την υιοθέτηση του Όσκαρ, της Μίνας και της Νέλλης… Σας παρουσιάζουν λοιπόν  τα γλυκύτατα κουταβάκια, που ψάχνουν μια ζεστή αγκαλιά. Είναι 3 μηνών και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.

Θα δοθούν με όσα ορίζει ο νόμος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 285 1131.

 

Οι μαθητές της Α΄ & Β΄ τάξης

του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου &

ο Σύλλογος Διδασκόντων