Δωρεά πίνακα του Π. Κελεμπεκίδη προς την Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη»

Δωρεά προς την Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη» ενός πίνακα ζωγραφικού έργου με θέμα τον βομβαρδισμό της Φλώρινας από την αεροπορία των ΗΠΑ στις 28 Ιουλίου 1944 έκανε ο Φλωρινιώτης στην καταγωγή ζωγράφος Παναγιώτης Κελεμπεκίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Βέροια.

Ο ζωγράφος εμπνεόμενος από φωτογραφικά ντοκουμέντα του γεγονότος και προσθέτοντας την δική του ανάγνωση του συμβάντος «περιγράφει» με ρεαλιστικό τρόπο τον όλεθρο, την καταστροφή, τον θάνατο, τον πόνο που έζησαν οι Φλωρινιώτες εκείνη την ημέρα.

 

Η παράδοση του ζωγραφικού έργου έγινε από τον καλλιτέχνη στον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Ραπτόπουλο και στα μέλη του δ.σ. Γιάννη Αριστείδου και Σπύρο Παπαχαρίση

Τον Παναγιώτη  Κελεμπεκίδη  συνόδευαν ο Φλωρινιώτης μαθηματικός Κώστας Νικ. Λούστας και ο  Βεροιώτης ποιητής, δημοσιογράφος, ιστορικός και φιλολογικός ερευνητής Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας.

 

Μαζί με τον πίνακα ο ζωγράφος παρέδωσε και σχετικό με το έργο κείμενό του το οποίο ανέγνωσε ο Δημήτρης Καρασσάβας.

 

Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ως ένδειξη ευχαριστίας για τη δωρεά χάρισε στον Παναγιώτη Κελεμπεκίδη και τους συνοδούς του από ένα βιβλίο της τελευταίας έκδοσης του συλλόγου με τίτλο «Αγγελική Επωνυμία».

 

video από την ανάγνωση του κειμένου του σχετικού με τον πίνακα στο: https://www.youtube.com/watch?v=lo9PAWZw4J8

 

info: σχετικά με το γεγονός του βομβαρδισμού μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε φωτογραφικό υλικό στη σχετική σελίδα του florinapast στο: http://www.florinapast.mysch.gr/?p=1079